radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

Legendarna prekmurska skupina Magnet je pustila v slovenski zabavni glasbi veliki pečat. V svoji dolgoletni karieri so posneli šest albumov, od katerih so bili trije srebrni in trije zlati. Čeprav so z aktivnim nastopanjem prenehali že leta 2002, so se leta 2013 zbrali za koncert ob 40-letnici skupine.

magnet

(Foto: Marcel Vrbnjak)

Ob 50-letnici pa so se odločili, da je čas da se zgodba zaključi. Še zadnjič so nastopili 3. decembra na Moč glasbe nas združuje v razprodani športni dvorani Benedikt, kjer so prejeli platinasto ploščo za izjemne dosežke v glasbeni industriji ter priznanje občine Murska Sobota.

Magneti so se na pobudo producenta Moč glasbe nas združuje po 15-ih letih zaprli v studio ter posneli še zadnjo pesem »Adijo, ljubica 2023«, katero so zapeli vsi trije pevci (Miha Balažič, Karmen Sreš in Oliver Antauer), ki so bili s skupino v preteklosti dejavni v studiu. Pesem so premierno predstavili na Moč glasbe nas združuje, prvič pa so jo posneli z Nedo Ukraden ter izdali na albumu »Oženil se bom« leta 1989.


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran