radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Raiven predstavlja Veroniko, skladbo, s katero nas bo predstavljala na izboru za pesem Evrovizije!

raiven

(Foto: Tjaša Barbo)

Veronika, skladba, s katero bo Raiven predstavljala Slovenijo na 68. izboru za pesem Evrovizije, je samorefleksija in manifestacija opolnomočenja. Deluje kot ogledalo, ki odraža naše notranje svetove, ki se razkrivajo v interakciji z drugimi. Z njo Raiven poudarja, kako naše besede, namenjene drugim, pogosto razkrivajo več o nas samih kot o tistih, ki so jim namenjene. Vsak verz združuje simboliko in osebno izpoved, kar ustvarja večplastno lirično delo. Veronika, kot jo predstavlja Raiven, je metaforični lik, ob katerem pušča poslušalcu lastno presojo, ali gre za resnično samopodobo ali skrito resnico.

Skladba ni nastala z mislijo, da grem na Evrovizijo. Pri njenem ustvarjanju sem se osredotočila predvsem na dramatičnost, ki je ključna za učinkovito pripovedovanje zgodbe Veronike. Želela sem, da se njena zgodba ne le izrazi, ampak tudi resonira z letom 2024. In zato sem ustvarjala z mislijo, da potrebuje glasbo, ki je ravno prav filmska in sodobna,

je pojasnila Raiven.

Raiven se kot pri drugih svojih skladbah predstavlja kot avtorica glasbe in besedila. Pri ustvarjanju Veronike se je njeni ustaljeni avtorski ekipi pridružil lanski predstavnik Slovenije na izboru za pesem Evrovizije Bojan Cvjetićanin, frontman skupine Joker Out.

Bojan je moj zelo dober prijatelj. Večkrat sva se pogovarjala, da bi skupaj kaj ustvarila, najino glasbeno sodelovanje pri skladbi Veronika pa je nastalo zelo spontano,

je poudarila Raiven.

Kaj naj iz uredništva rečemo za konec? Katastrofa od katastrofe! Pa saj ti ustvarjalci skladb, sploh ne vedo več, kaj je glasba... Pa tudi sam videospot je bolj podoben porno filmu. Žalostno !!!


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran