radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

Avtorica Suzi MacGregor je pesem napisala med romanjem po Jakobovi poti (El camino). Gre za znano romarsko pot, ki se konča v mestu Santiago de Compostela na severozahodu Španije. Vzgib za romanje je stvar vsakega posameznika, ki se odloči za pot. Pogosto je razlog iskanje samega sebe, oziroma duhovna poglobitev.

Pesem govori o hoji, ne le fizični, ampak tudi hoji skozi življenje. Pot do cilja je včasih zelo strma in naporna. Pogosto tudi zelo boleča, vendar nikoli nismo sami. Zavedajmo se, da imamo okrog sebe ljudi, ki so nam pripravljeni podati roko in nam pomagati. Tudi takrat, ko nam je najtežje.

Čeprav je romanje in odkrivanje novih poti v življenju pomembno, ne smemo pozabiti na prostor, kjer se je naša pot začela in kamor se vedno znova vrnemo, saj vemo, da nas tam čakajo toplina in objemi najdražjih - naš dom.

Jakob Čuk - Sprašujejo, kam grem

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran