radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

sence

Sence (Foto: Mateja Mirt) 

Sence svojo ljubezen do glasbe in poezije združujejo že nekaj let - iz sence pa so stopili jeseni leta 2016 s skladbo "Jesenska", pri kateri jim je s svojo poezijo nevede pomagal Josip Murn. Po nežnem začetku so objavili skladbo "Pa ste prodali nas", s katero so pokazali svojo bolj silovito plat, skoraj jezno, vsekakor pa udarno kombinacijo rocka in popa, besedilo pa je iz Kosovelovih Integralov. Njihov naslednji korak je bil izid mini EP v jeseni 2022: za nosilno skladbo so izbrali Kosovelovo "Denar mu je bog", dodali so še dve Gombačevi, "Ne razumem" in "Postelje dežja", kasneje pa so predstavili skladbo z edinim avtorskim besedilom na albumu, "Iz objema večnosti".

Večino besedil skladb z albuma "Med nebom in zemljo" so Sence prepustili mojstrom jezika in svoje akorde tako prepletli s kiticami Srečka Kosovela, Josipa Murna, Mirana Jarca, Boruta Gombača, verzi že omenjene "Iz objema večnosti" pa so delo avtorja vse glasbe in aranžmajev ter producenta albuma "Med nebom in zemljo" Zvonka Tepeša (klaviature in vodja skupine). Poleg njega Sence sestavljajo še Blaž Tepeš (bobni), Neven Lisica (kitare), Nataša Mohorko Lisica (vokal) in Robert Novak - Flik (bas kitara). In ker Sence svojo glasbo mešajo s poezijo naših klasikov in sodobnih avtorjev, je v izbranih skladbah, ki so jih umestili na album, opazna odsotnost prvoosebnih izpovedi, ki so običajna za tista besedila popularne glasbe, kjer prevladujejo srčni odnosi med jaz in ti. Zato skladbe Senc niso narejene za enkratno uporabo, saj je njihovo glasbo potrebno poslušati tudi z glavo; njihovo glasbo namreč barvajo veliki pesniki.

Album "Med nebom in zemljo" so Sence posneli z Dragom Popovičem v studiu RSL v Novem mestu in še na nekaterih drugih lokacijah. Nanj so umestili 11 skladb, od katerih boste morda nekatere prepoznali že po naslovu:

 1. Med nebom in zemljo
 2. Iz objema večnosti
 3. Postelje dežja
 4. Denar mu je bog
 5. Ne razumem
 6. Pesem ob čaju
 7. Vročica hormonov
 8. Vihar
 9. Horizont
 10. Jesenska
 11. Pa ste prodali nas


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran