radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

Fehtarji, ki so se prejšnji mesec v Dallasu družili z Luko Dončičem, danes predstavljajo novo pesem in videospot z naslovom "Zan'ga dej". Nova pesem napoveduje tudi izid novega istoimenskega albuma, ki ga bodo v svet poslali 8. maja. To pa še ni vse! 25. maja Fehtarji z razširjeno glasbeno zasedbo pripravljajo veliki open air spektakel pod gorami. V Alpski Areni, kot so jo poimenovali sami, se obeta koncert, poln presenečenj, svetlobnih in drugih efektov in največjih slovenskih uspešnic.

Glasbeno alpski spektakel

25. maja se bo torej odvil že drugi Gojzar Tanc, ki je naš najbolj pomemben projekt v letošnjem letu. Prvi namen tega koncerta ob izdaji novega albuma je, da se bomo imeli lepo ob dobri glasbi, v objemu slovenskih gora. In kot že samo ime pove, je ta koncert poseben že zaradi tega, ker morajo obiskovalci priti v pohodnih čevljih ali gojzarjih, da dobimo pristno hribovsko vzdušje. Letošnji bo še toliko bolj poseben, predvsem zaradi lokacije, ker se bo letošnji Gojzar Tanc odvil na čudoviti razgledni planoti nad Preddvorom. Ko prideš na lokacijo, ti res zaigra srce. Na desni strani vidiš Krvavec, pred tabo Storžič, na levo Triglav, ... To je lokacija, ki te nabije s slovenskim ponosom, z romantiko in dobro energijo. Drugi namen koncerta pa je izid našega novega albuma, ki izide aprila. Na Gojzar Tancu bomo premierno v živo zaigrali in obiskovalcem pokazali nove komade z albuma. Upamo, da bodo poslušalcem pesmi všeč, da smo zaigrali na prave note, napisali prave stihe in naredili to, kar od nas pričakujejo. In še zadnja posebnost gojzar tanca - to bo res pravo doživetje. Pred alpskim spektaklom, ki ga pripravljamo, bo sledilo tri urno ogrevanje in zaenkrat lahko napovemo, da bodo na tem ogrevanju igrali tudi skupina Vzrock, ostale bomo pa seveda še razkrili. Po tem ogrevanju pa na oder prihajamo Fehtarji, ki bomo odigrali na eni strani naše pesmi - stare in nove ter na drugi strani pesmi, ki se pojejo v hribih. To bo torej spektakel, na katerem ne bodo manjkali glasbeni gostje, svetlobni in drugi efekti, razširjena glasbena zasedba in seveda ponovno odpičen prihod na oder, ki bo tokrat še toliko bolj poseben,

nam o Gojzar Tancu zaupajo Fehtarji.

fehtarji

(Foto: Žan Zajc, Innea Studio)

Dončić in Stožice
Fehtarji so marca s harmoniko na rami odleteli v Dallas, kjer so predvsem raziskovali znamenitosti Amerike, se družili, degustirali njihovo tipično hrano in pripravljali material za prihajajoče projekte. Kot vrhunec potovanja pa si bodo brez dvoma vsi zapomnili košarkarsko tekmo, na katero so šli navijat za našega asa Luko Dončića. Luka je po tekmi vsem podaril podpisane drese, se z njimi podružil in fotografiral.

Zelo smo počaščeni, da našo glasbo posluša tudi eden in edini, Luka Dončić, in res smo mu hvaležni, da nas je na tekmi v Dallasu tako lepo sprejel. Luka, res si car,

povedo Fehtarji, ki so napovedali, da si bodo parket s slovenskimi košarkaškimi reprezentanti delili junija v Stožicah.

Ustvarili smo izdelek na katerega smo zelo ponosni

Na novem albumu bo kar 12 pesmi. Schatzija že poznate, vse ostale so nove,

povedo. Morda malo preseneča dejstvo, da bodo na albumu samo tri priredbe, vse ostale pesmi pa bodo avtorske. Fehtarja Samo in Blaž, Matjaž Vlašič, Alen Klepčar in ostala ekipa se podpisujejo pod nove pesmi, ki jih bodo poslušalci prvič lahko slišali na njihovem novem albumu.

Zadnjih nekaj mesecev smo Fehtarji pilili album, iskali prave sounde in stihe, snemali inštrumente, vokale, ... In mislimo, da smo prišli do kvalitetnega izdelka, na katerega bomo lahko vsi ponosni. Alpske poskočne polke - podeželski rock'nroll, dva valčka in balada, ki opeva lepo Gorenjsko. Na tem CD-ju pa bo prvič tudi nekaj ne tako tipičnega za nas - ne bo valček in ne polka. Na albumu bosta tudi dva dueta, eden bo posnet s Sašo Lešnjek, drugega pa je z nami posnela ena izmed najbolj prepoznavnih slovenskih pevk, več pa naj zaenkrat ostane skrivnost. Veseli smo, da je naša glasba našla svojo publiko in da se naši oboževalci v takšnem številu vračajo na naše nastope. To je za nas največja potrditev,

dodajo Fehtarji.

V novem videospotu se jim je pridružil tudi Denis Avdić
Nov videospot za pesem "Zan'ga dej", ki je njihova prva avtorska pesem, je sicer nastal ob šanku, vendar si želijo ob tem poudariti odgovorno pitje alkohola in zato se videospot zaključi s prizorom taksista, ki Fehtarje pride iskat v gostilno.

Želeli smo si, da bi to vlogo odigral znan Slovenec, in ker v našem spotu nastopa tudi pripravnica Lara, je bila ideja z Denisom idealen scenarij. Denis se je zelo hitro odzval našemu povabilu in še enkrat bi se mu radi zahvalili, da je prišel in z nami posnel delček videospota. Na setu smo uživali, Denis pa nam je povedal tudi nekaj zgodb še s časov, ko je delal kot policist. Celotno snemanje je bilo zabavno, energija je bila res dobra in lahko bi rekli, da smo posneli kar navihan videospot. Več pa si poglejte sami,

še zaključijo.


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran