radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Ansambel Andreja Bajuka predstavlja novo valček z naslovom "Tebi oče", za tovrstno pesem so posneli tudi videospot v Beli krajini. Avtor melodije je Andrej Bajuk, besedilo pa je napisal Matej Trstenjak.

Sinovi smo že po naravi navezani na svoje očete, hčerke pa povezanost doživljajo še bolj čustveno. Ta skladba je zahvalnica hčerke svojemu očetu, ki jo je s svojimi nauki popeljal do samostojnosti, še vedno pa je velik del nje ne glede na leta. 

andrej bajuk

Ansambel Andreja Bajuka prihaja iz Bele krajine. Letošnje leto bodo praznovali že 25. obletnico delovanja in ustvarjanja na slovenski narodno-zabavni sceni. Ljubitelje narodno-zabavne glasbe bodo povabili na 2 koncerta in razveselili z novo zgoščenko, na kateri bo deset skladb, pet novih in pet malo starejših, ki so se med ljubitelji narodno-zabavne glasbe najbolj prijela: "Moj domači kruh", "Obriši solze", "Verjamem v ljubezen", "Kje so veselice", ... to bo že peta zgoščenka ansambla.

Andrej Bajuk (vodja ansambla, harmonika, klaviature, vokal), Simon Bajuk (bas kitara, bariton, vokal), Nejc Prijanovič (kitara, vokal) in pevka Ingrid Kralj, ki se je ansamblu pridružila v letu 2022, so s pripravami na jubilej že pričeli. Skupaj z zvestim občinstvom želijo ustvariti nepozaben večer glasbe, veselja in druženja, ki ga bodo vsi še dolgo pomnili ter ga obogatiti z novimi vižami.

Ansambel Andreja Bajuka je eden izmed redkih ansamblov z območja Bele krajine, ki ustvarja za zgodovino slovenske narodno-zabavne glasbe. V koronskem času so posneli kar deset skladb, nekaj avtorskih in nekaj priredb, zanje pa posneli tudi videospote. Na dan mučenikov, 10. marca lani, pa je izšla njihova nova zgoščenka z naslovom "Verjamem v ljubezen", ki so jo predstavili na dveh popolnoma razprodanih koncertih. Naslovili so jo z istoimensko polko, s katero so uspešno nastopili na 53. festivalu NZG Ptuj 2022. Na njej je deset novih skladb, ki so jih večinoma predstavili na festivalih na Ptuju, Vurbergu in Oplotnici leta 2021, 2022 in 2023.

Ansambel Andreja Bajuka, ki je v zadnjih letih zelo aktiven na področju ustvarjanja, se približuje 25. obletnici delovanja, zato lahko od njih pričakujemo še veliko novosti.


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran