radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Ansambel Saša Avsenika predstavlja novo pesem in videospot z naslovom "Cvetele so maline", ob tem pa napovedujejo tudi sklop koncertov, ki se bo zgodil ob 15. obletnici njihovega delovanja.

saso avsenik

(Foto: Rok Maver, RoxPro Production)

Avsenikova glasba je preteklo leto praznovala 70 let. Sašo Avsenik je s svojim ansamblom ob tem jubileju gostoval po celotni Sloveniji in tudi v tujini, saj so skupaj z Moniko in Gregorjem Avsenikom pripravili koncerte, s katerimi so počastili glasbo, ki je Slovence postavila na svetovni glasbeni zemljevid. Za Ansambel Saša Avsenika pa praznovanj še ni konec. Letos namreč praznujejo 15 let delovanja, ob tem pa napovedujejo tudi sklop novih koncertov, ki se bodo odvili v juniju, ter seveda veliki zimski spektakel v Hali Tivoli in Dvorani Tabor.

Nova pesem je v predalu čakala kar pet let
Nova skladba Ansambla Saša Avsenika ni tako nova kot se sicer zdi na prvi pogled. "Cvetele so maline" je valček, ki je bil napisan istočasno kot njihova "Skozi leta".

Takrat enostavno nismo našli besedila, ki bi nas navdušil in imel tisto nekaj več,

nam zaupajo člani ansambla in dodajo:

Ta valček je zato ostal na dnu predala. Letos pa smo se povezali z Alenom Klepčarjem, ki se danes podpisuje pod našo novo skladbo, za katero smo posneli tudi videospot.

Avtorja besedila in aranžmaja sta Sašo Avsenik in njihov glasbeni prijatelj Matjaž Vlašič. "Cvetele so maline" je skladba, ki je zaradi besedila in interpretacije značilna za Avsenikovo glasbo, obenem pa prinaša svežino, ki jo prinaša nov rod priimka Avsenik.
Luka Sešek je nov valček interpretiral zelo čustveno. V njem so skozi besede, ki simbolizirajo ljubezen, na zelo lep način predstavljena čustva med dvema, ki se imata iskreno rada.

15 Let delovanja ansambla Saša Avsenika
Letos mineva 15 let, odkar je Ansambel Saša Avsenik nadaljeval bogato zapuščino ene najbolj prepoznavnih glasbenih družin v Sloveniji. V čast tej pomembni obletnici ansambel pripravlja sklop koncertov, s katerimi bodo proslavili svoje dosedanje delovanje in se zahvalili vsem poslušalcem, ki so del njihove zgodbe. Koncerti se bodo odvili v mesecu juniju na Gradu Vurberk, v Kostanjevici na Krki, v Sežani (pri Kosovelovem domu), praznovanje pa bodo zaključili s koncertom na Ljubljanskem gradu.

Od svoje ustanovitve leta 2009, ko je na glasbeno pot stopil Sašo Avsenik s svojim ansamblom, se je začelo pisati novo poglavje Avsenikove glasbe. S svojimi melodijami, besedili in nastopi so navdušili tako starejše kot mlajše generacije.

15 let je prelomnica, ki nas spodbuja, da se ozremo nazaj na vse naše dosežke, hkrati pa načrtujemo prihodnost. Vsi skupaj smo ponosni na tradicijo in skladbe Ansambla bratov Avsenik, ki so včasih nastopali tudi po 330 dni na leto. Naša številka se vrti okoli 170 nastopov na leto. Nastopamo tako doma kot v tujini. Če je dolga leta veljalo, da je naša glasba predvsem doma, v alpskem prostoru, smo se mi podali na koncerte tudi na Hrvaško, Nizozemsko in v Belgijo, celo čez ocean v Kanado. Ne samo čez ocean, igrali smo že tudi na križarjenjih, kar je bilo za vse nas posebno doživetje. Hvaležni smo za vso podporo, ki jo prejmemo od naših poslušalcev,

pove Sašo Avsenik.

Zimski spektakel
Na oder mogočne Hale Tivoli, ki jo je že večkrat razprodal Ansambel Bratov Avsenik, bo letos stopil tudi Ansambel Saša Avsenika, ko bodo 7. 12. 2024 z razširjeno glasbeno zasedbo v Hali Tivoli pričarali pravo zimsko pravljico - večer najlepših prazničnih melodij. Koncert bodo dva tedna kasneje, 21. 12. 2024 ponovili še v Dvorani Tabor.

Veselimo se obujanja in ustvarjanja novih glasbenih spominov,

zaključijo člani Ansambla Saša Avsenika.


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran