radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

Petsto metrov s prvencem "Telo" še niso rekli zadnje. Danes z njega predstavljajo nov single "To si ti", skladbo, ki nas v ritmih reggaeja pelje čez zgodbo namišljenega, brezskrbnega romantičnega večera, ki pa v sebi nosi razodetje – to si ti!

petsto metrov

Pretežno ljubezenska tematika prvenca "Telo" zreškega banda Petsto metrov ostaja trdno ukoreninjena tudi na šesti brazdi in četrtem singlu omenjenega albuma, skladbi "To si ti". Brezskrbna ljubezen in hvalospev njej sta v igrivih verzih in lahkih ritmih reggaeja postavljena v namišljeno zgodbo nekega romantičnega večera, ki naj bi bil po besedah članov skupine tako vesel in brezskrben, da se je, pregovorno, kar kadilo. Kadilo pa se je tudi izpod prstov glasbenikov v studiu. Udarnemu kvartetu se je na saksofonu tudi tokrat pridružil Grega Skaza, ki je z nabritimi vložki in gorečim solom pritrdil reku, da tam kjer je dim, je tudi ogenj.

Lahkotna zgodba se preko začetne brezskrbne konzumacije ljubezni skozi omenjeni solo stopnjuje do ekstatičnega vrhunca, podkrepljenega s psihedelično klaviaturo. Takoj za tem se, kot bi se dim nenadoma razkadil, pesem zbudi v lahkoten konec s priznanjem in razodetjem: "To si ti!".


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran