radio tomi predvajalnik

Najbolj znani brkač Elio Pisak je šolanje zaključil v Istri ter kasneje v Ljubljani, sedaj pa živi v malem mestu Buzet, nedaleč od slovenske meje. Prvič je stal na odru pri petih letih, profesionalno glasbeno kariero pa je začel graditi leta 1982. Po prodaji albumov spada med najuspešnejše hrvaške izvajalce, saj je številne albume v 80-ih in 90-ih prodal v zlatih nakladah. Pohvali se lahko tudi s slovensko različico albuma »Mix Alpe Adria«, ki ga je izdala založba Mandarina in je prav tako dosegel zlato naklado. Nastopil je na številnih festivalih, kot so »Melodije Istre i Kvarnera«, »Arenafest«, »Splitski festival« in dosegal zavidljive rezultate. Leta 1991 je nastopil na festivalu »Melodije morja in sonca« v Portorožu s pesmijo »L'armonica triestina«, katera je postala eden največjih hitov festivala. Elio je dosegel zavidljive rezultate tudi v smislu obiska oboževalcev na svojih koncertih doma v Istri, vsej Hrvaški, sosednji Sloveniji in Italiji, kot tudi v Avstraliji, Ameriki in Kanadi. Od večjih uspehov treba izpostaviti koncerta v New Yorku in Melbournu, kjer je bilo na vsakem več kot tisoč prijateljev Eliove glasbe. Posebno pa treba izpostaviti mega koncert v Puljski areni leta 1994 pred več kot 10.000 navdušenih obiskovalcev, ki so o tem dogodku pripovedovali še leta. Ta koncert je Elia vpisal v živeče legende, mediji pa so koncert, katerega sam je bil idejni vodja, opisali, kot najboljši scenski koncert do takrat ter pohvalili atmosfero. Od takrat mediji Elia nazivajo »Kralj istarske glasbe« in »Estradni Lev Istarske Osebnosti«. Veliko pozornost je pritegnil s pesmijo »Plave oči plave žene«, s katero se je leta 2012 vrnil na sceno, podpisuje pa jo Mladen Grdović. Leta 2017 je na Češkem izšla CD in DVD plošča z njegovimi največjimi uspešnicami.

elio pisak 

Elio Pisak na snemanju videospota (Foto: Josip Cekada)

Po uspešnem singlu »Ovo je moja Istra«, Elio predstavlja novo pesem »Plamen stare ljubavi« za katero je glasbo napisal Andrej Baša, besedilo je napisal Elio sam, aranžma in produkcija pa sta delo Maura Giorgija.

 

(PR: Denis Poštrak)

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran