radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Novi projekt in single legende novega vala!

sacher

(Foto: Borislav Pesić Blagoja)

"Električni sitar popolno zveni v skladbi in nisem seznanjen, da bi ga kdo kdaj uporabil v glasbi v teh krajih. Imam tudi 12-strunski Rickenbacker, akustično kitaro na open G uglasitev in moj dragi EB-0 Gibson iz leta 1964 ter piccolo snare... Kaj vse sem šele uporabil na albumu, ki prihaja kmalu - Kyma, sikusi, antara, charango, električni klavirji, kitare brez pragov, škržati Algarvea, trg v Lagosu in v Rovinju, glavna železniška postaja, Brankina posoda za solato...“ (Srđan Sacher)

SACHER je novi bend Srđana Sachera, ustanovitelja legendarnih Haustor in Vještice, avtorja številnih hitov kot so 'Moja prva ljubav' (Djevojke u ljetnim haljinama), 'Totalno drukčiji od drugih', 'Volim slušati radio' , 'Ne-običan dan', 'Kradljivac srca', 'Zlato', skladatelja, ki se je v svoji bogati karieri preizkušal ne samo v popularni glasbi, temveč je bil tudi v glasbi za gledališče, film in televizijo.

Bend se predstavlja s singlom 'Mene nisi nikad volila', s katerim najavljajo tudi skorajšnji izid albuma z vznemirljivim naslovom 'Biser, ambra, jantar', na katerem bomo lahko poslušali 14 pesmi in na katerem bomo lahko slišali, kot obljublja Sacher, veliko pozabljenih instrumentov - sitar, 12- strunski Rickenbacker, antaro, sikuse, električne klavirje, kitare brez pragov pa vse do škržatov, trga v Lagosu in v Rovinju, glavne železniške postaje in Brankine posode za solato.

Single spremlja tudi originalni videospot v režiji Tvrtka Vidokk Barišića.

"Single je, kot tudi ves ostali material, posnet v mojem glasbenem ateljeju, miksan in produciran je v 'Dim Dam Dus' studiu Zvonimira Duspera Dusa, ki je odlično opravil delo. Bend pa...bend se smejal, ko so slišali verze: "Samo se uzrujam kad vidim kak si stara". Rekli so – to govoriš o sebi, kajne? .....res so pravi Kolumbo detektivi! :)“

Glasbo in besedilo je napisal Srđan Sacher, v aranžmaju pa se mu pridružujejo ostali člani benda, ki ga poleg Sacherja na basu sestavljajo na klavirju in Kymi Filip Riđički (vokal, tolkala), Ivan Beuc (6- in 12-strunska kitara, bariton kitara, električni sitar), Miljan Bakić (akustična in električna kitara, spremljevalni vokal), in Dragan Brkljačić Faca (bobni, tolkala).

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zadnje novice

Vročih 5

Prijava na novice

Prijavite se na prejamanje naših aktualnih novic.
Novic vam ne bomo pošiljali prepogosto, temveč samo takrat, ko bodo te res pomembne!
captcha 

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...