radio tomi predvajalnik

sacher

(Foto: Borislav Pesić Blagoja)

"Električni sitar popolno zveni v skladbi in nisem seznanjen, da bi ga kdo kdaj uporabil v glasbi v teh krajih. Imam tudi 12-strunski Rickenbacker, akustično kitaro na open G uglasitev in moj dragi EB-0 Gibson iz leta 1964 ter piccolo snare... Kaj vse sem šele uporabil na albumu, ki prihaja kmalu - Kyma, sikusi, antara, charango, električni klavirji, kitare brez pragov, škržati Algarvea, trg v Lagosu in v Rovinju, glavna železniška postaja, Brankina posoda za solato...“ (Srđan Sacher)

SACHER je novi bend Srđana Sachera, ustanovitelja legendarnih Haustor in Vještice, avtorja številnih hitov kot so 'Moja prva ljubav' (Djevojke u ljetnim haljinama), 'Totalno drukčiji od drugih', 'Volim slušati radio' , 'Ne-običan dan', 'Kradljivac srca', 'Zlato', skladatelja, ki se je v svoji bogati karieri preizkušal ne samo v popularni glasbi, temveč je bil tudi v glasbi za gledališče, film in televizijo.

Bend se predstavlja s singlom 'Mene nisi nikad volila', s katerim najavljajo tudi skorajšnji izid albuma z vznemirljivim naslovom 'Biser, ambra, jantar', na katerem bomo lahko poslušali 14 pesmi in na katerem bomo lahko slišali, kot obljublja Sacher, veliko pozabljenih instrumentov - sitar, 12- strunski Rickenbacker, antaro, sikuse, električne klavirje, kitare brez pragov pa vse do škržatov, trga v Lagosu in v Rovinju, glavne železniške postaje in Brankine posode za solato.

Single spremlja tudi originalni videospot v režiji Tvrtka Vidokk Barišića.

"Single je, kot tudi ves ostali material, posnet v mojem glasbenem ateljeju, miksan in produciran je v 'Dim Dam Dus' studiu Zvonimira Duspera Dusa, ki je odlično opravil delo. Bend pa...bend se smejal, ko so slišali verze: "Samo se uzrujam kad vidim kak si stara". Rekli so – to govoriš o sebi, kajne? .....res so pravi Kolumbo detektivi! :)“

Glasbo in besedilo je napisal Srđan Sacher, v aranžmaju pa se mu pridružujejo ostali člani benda, ki ga poleg Sacherja na basu sestavljajo na klavirju in Kymi Filip Riđički (vokal, tolkala), Ivan Beuc (6- in 12-strunska kitara, bariton kitara, električni sitar), Miljan Bakić (akustična in električna kitara, spremljevalni vokal), in Dragan Brkljačić Faca (bobni, tolkala).

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran