radio tomi predvajalnik

Vlado Kalember in Srebrna krila predstavljajo novo pesem »Je li ti žao zbog nas«. Pesem je takoj osvojila poslušalce s svojo iskreno emocijo, ki je v mnogih izzvala nostalgijo za trenutki, ki so ostali zamrznjeni v času. To isto emocijo je Vlado pretočil v novi videospot, ki ga je sam režiral. Videospot je bil posnet v studiu »Rental film« v Zagrebu, z najbolj iskano opremo na svetu vrhunskega videa. Skladba za katero je Kalember napisal glasbo, Nenad Ninčević pa besedilo, že suvereno vlada na Deezerovi top lestvici dnevno najbolj poslušanih pesmi na Hrvaškem.

Vlado Kalember se je rodil v Strumici, v mestu na jugovzhodu Makedonije. Po končani osnovni šoli se je vpisal na gimnazijo, a vzporedno in brez vednosti svojega očeta, obiskoval glasbeno šolo. Igral je fagot, a največja strast mu je bila slikarstvo. Ko je kot najstnik ugotovil, da imajo punce raje glasbenike kot slikarje, je začel igrati kitaro. Leta 1978 je ustanovil skupino Srebrna krila v kateri je glavni pevec in bas kitarist. Bili so eden od najpopularnejših bendov ne samo v bivši Jugoslaviji, ampak na celem Balkanu. Nastopali so na ozemlju Sovjetske zveze, Severni in Južni Ameriki, Avstraliji ter po vsej Evropi. V Bolgariji so dobili vzdevek »Balkanski Beatlesi«. Njihovi nosilci zvoka so bili prodani v milijonskih nakladah. Za nemški trg jim je male plošče v angleščini izdajala založba Ariola, prav tako pa je izšla njihova velika plošča v angleškem jeziku v Kanadi, ker so se imenovali Silverwing.

srebrna krila

 

(PR: Denis Poštrak)

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran