radio tomi predvajalnik

SACHER in Rundek sta bila včasih HAUSTOR, ki ga verjetno bolje pozna srednja in starejša generacija. Vrnitev legende novega vala Srđana Sacherja so v živo imeli priložnost slišati najbolj goreči oboževalci popolnoma drugačnega od drugih (op v prevodu “totalno drugčiji od drugih”). Portal Ravno do dna piše o tem, da je bil koncert v Vinylu samo ogrevanje za tekmo sezone.

Koncert je obeležila čvrsta, profesionalna glasba, ob kateri ni več veliko za dodati. Skladbe so bile predstavljene v drugačnih aranžmajih, glede na originale, kar se je najbolj poznalo pri stari Haustorjevi “60-65”, ki se je pomaknila proti klasičnem rock zvoku, novejša “Vidaj rane curica” pa je bila predstavljena v nekoliko nežnejšem aranžmaju. Sacher se je predstavil kot soliden, čvrst bend z izvrstnim kitarističnim parom.

sacher 

(Foto: Saša Welles)

SACHER je v Vinylu navdušil z izvedbami nekaterih novih pesmi, ki jih je nedavno predstavil na albumu 'Biser, ambra, jantar' in tako je izbrana publika lahko prvič v živo slišala 'Mene nisi nikad volila', 'Repete', 'Vrijeme stalo', 'Kad si bila gizdava' in 'Vidaj rane curica', nekatere od njih pa so predstavili v izmenjujočih nežnejših aranžmajih.

Rokerski smo, čvrsti smo. To je svež bend, nova zgodba - nove pesmi, novi ljudje, nov zvok. Vedno sem si želel imeti kitarski bend in to se mi je končno uresničilo. Po koncertu, je po avtogram prišel en mlad fant in to je to, kar si želim - novo publiko, ne stare konje. Precej ljudi je od novega albuma pričakovalo cinizem in sarkazem, bolj primeren za nekoga mojih let, vendar sem jih moral razočarati. Nikoli me ni zanimalo kopičiti staro slavo, bolj me zabava novo ustvarjanje, čeprav se starim pesmim ne bom odrekel in menim, da smo našli idealno ravnotežje novih in starih pesmi, ki jih bomo igrali na koncertih. Stare pesmi igramo v popolnoma novih aranžmajih in, če zaživijo, jih bomo igrali še naprej, če ne, ne bomo. Moram pa dodati da te stare pesmi, ki jih igramo, zvenijo bolje kot “originali”,

pravi Sacher.

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran