radio tomi predvajalnik

Davor Borno - hrvaški kantavtor, je glasbeno kariero začel leta 1990 kot pevec na zadnjem albumu hrvaške pop-rock skupine "ITD Band" in se je na prostoru bivše Jugoslavije pokazal kot perspektiven glasbenik. Pred tem je bil vokalist v skupini "Nočna straža" Borisa Novkovića.

Od leta 1992 deluje kot solist, kantavtor. Sodeloval je na 14. festivalih zabavne glasbe. Večkrat je bil nagrajen, med drugim kot Najboljši debitant na festivalu "Split 93".

Od leta 2000 ima uspešno kariero tudi v Sloveniji. V zadnjih letih je eden najbolje prodajanih hrvaških izvajalcev, njegovi albumi pa dosegajo platinasto in diamantno naklado. Ustvarja pop glasbo v svojem materinem jeziku in z izrazitim mediteranskim stilom. Veliko sodeluje s slovenskimi glasbeniki, ter ustvarja in izvaja skladbe tudi v slovenščini. V večletni karieri je pogosto gostoval po Evropi, v klubih hrvaških izseljencev, imel je tudi dvomesečno turnejo s 60. koncerti po Ukrajini.

mediterraneo1996 je izdal solistični album "Ljubav ili grijeh". Med leti 2001 in 2008 je izdal še 5 albumov: "Što imam od života", "Tko sam ja", "Vagabundov sin", "Pozdrav iz Dalmacije" in 2008. "Mediterraneo", mediteranski album z dalmatinskim, italijanskim in grškim prizvokom. Album "Mediterraneo" je plod mednarodnega sodelovanja. Na lestvici SLO TOP 30 radia "Val 202" je bil "Mediterraneo" takoj po izidu februarja 2008, najbolj prodajani hrvaški album v Sloveniji (2. mesto celotne lestvice).

V letu 2007 si je njegove koncerte v Sloveniji ogledalo preko 40.000 ljudi.

Leta 2009 je sprejel nagrado publike slovenske radio-televizije "RTV Net" za najboljšega izvajalca v letu 2008. Zmagal je v vseh treh kategorijah. Decembra 2009 je zmagal tudi na mednarodnem festivalu "MEF 2009", ter za lastno avtorsko skladbo "Moj je život samo bol", sprejel 1. nagrado publike in poslušalcev radijskih postaj.

Leta 2010 je izšel dvojni album z 40-imi uspešnicami iz njegovega 20 letnega glasbenega ustvarjanja: "Borno - The diamond collection 1990 - 2010". Na album so uvrščeni tudi dueti s slovenskimi pevkami.

pozdrav iz dalmacijeNovembra 2010 je izšel koncertni DVD "Pozdrav iz Dalmacije" z 28-timi uspešnicami, ter posebno gostjo Bornovega koncerta - Heleno Blagne. Koncert je v živo posnet v mariborski festivalni dvorani "Lent". Do leta 2012 so bile pesmi Davorja Borna objavljene na 73 nosilcev zvoka (vključno s kompilacijami in avtorskimi albumi - gramofonske plošče, kasete, CD-ji in DVD).

Za izjemno uspešno prodajo albumov Borno je sprejel srebrne, zlate, diamantne in platinaste nagrade.

Borno včasih ustvarja tudi za druge izvajalce; s Heleno Blagne je posnel duet v slovenskem jeziku "Ko te nimam" in za njen album napisal skladbo "Ti nisi vreden mojih solz". Gostoval je tudi na več Heleninih turnejah. V Sloveniji se Borno pogosto udeležuje slovenskih humanitarnih koncertov in akcij.

Leta 2018 je Borno premierno predstavil najnovejšo skladbo "Dukati", za katero je avtor besedila in glasbe, tako kot za 90% skladb katere izvaja. Skladba "Dukati" je prvi singel prihajajočega 9. albuma. Album bo objavila eminentna hrvaška založba "Croatia Records" s katero je Borno podpisal ekskluzivno večletno pogodbo.

Seveda pa Borno ne počiva. Tukaj je namreč že nova avtorska pesem in videospot z naslovom "Živote moj".

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran