radio tomi predvajalnik

siids

(Foto: Stella Mešić)

Na novoprebujeni in pulzirajoči sceni mladih hrvaških izvajalcev, ki osvaja tako občinstvo kot kritike, je v zadnjih dveh letih s prepoznavno audio – vizualno estetiko pričel močno izstopati kreativni avtorski dvojec iz Reke, The Siids, ki ga sestavljata Stanislav Grdaković in Darko Terlević. Z albumom Brutalist sta potrdila izstopajoči status in se zapisala med najbolj perspektivne izvajalce iz glasbeno vedno zelo brbotajočega mesta Reka.

The Siids sta že od samega začetka pojavnost njunih glasbenih poslastic gradila na zapuščini svetovnih indie uspešnic – razvijajoč senzibiliteto do največjih in najboljših stvariteljev synthpopa in post punk ere. Od trenutka ustanovitve sta dvojec The Siids identiteto gradila ne samo na zvoku, ampak tudi na vizualizaciji emocij ter na gradnji atmosferično skladnih pesmi.

Videospoti, ki so nastali v sodelovanju s perspektivnimi lokalnimi umetniki, so vsi izrazito cineastični, v njih dominira 'brutalna' arhitektura, ki je v kombinaciji z utopističnim glasbenim konceptom postala idealna kulisa za glasbeno predstavo dua The Siids. Posebej izrazito se je formula obnesla v avdio vizualni trilogiji- 'Meaningless / Weightless', 'Lovers' in 'Giving Myself To You'. Z albuma Brutalist pa je ustvarjalni duo nazadnje objavil še singel – 'Beats Running Down'.

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran