radio tomi predvajalnik

Carpe Diem je naslov nove skladbe kultne zagrebške skupine Hladno pivo, ki je k sodelovanju povsem nepričakovano povabila Sanjo Doležal.

hladno pivo

Mile Kekin, frontman in avtor je to neobičajno sodelovanje komentiral takole:

To je bila moja ideja. Fantje so me seveda čudno pogledali, ko sem jim to omenil, vendar jim je kasneje postalo jasno, da je to pravi izbor. Želel sem namreč nekoga, ki bo predstavljal ta nostalgični "feel good moment", ki se vleče skozi pesem in ne obstaja večja "feel good" skupina, kot so to bili Novi fosili. Vsi smo njihove pesmi poslušali, ne glede na to, ali smo bili sicer naklonjeni tovrstni glasbi ali ne, jaz sem seveda v mladosti poslušal punk in rock, pa vendar me je Sanjin glas spremljal ves ta čas. Ko sem jo poklical, je bila nad idejo navdušena, jaz pa sem bil navdušen nad njenim odzivom in kasneje tudi nad končnim rezultatom. V videu je odigrala TV voditeljico, kar ji ni bil nikakršen problem.

Skladba je del novega albuma, s katerim ne hitijo, saj čakajo da se situacija umiri in da bodo lahko spet igrali tudi v zaprtih prostorih. Pred njo so v eter poslali dve pesmi: "Kišne nedjelje" in "Ovo će proći". O Carpe Diem pa Mile pravi:

To lahko prevedemo kot "ujemi trenutek", pesem, ki deluje na več nivojih, njen refren pa je: "Ponedjeljak je bljak, al' je sutra utorak, u srijedu ste na pola puta, jer je petak odmah prekostutra ..."

Hladno pivo se po ene letu in petih mesecih spet pripravlja na koncerte. Igrali bodo na Hrvaškem in tudi pri nas.

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Deli na socialnih omrežjih
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran