radio tomi predvajalnik

Iz Reške glasbene zakladnice prihaja še en biser – priredba klasičnega hita "Kakav radostan dan" skupine Katarina II oziroma Ekatarina Velika (EKV) v izvedbi Turistov.

Turisti so ena tistih skupin, ki stalno nekaj ustvarja, preigrava, preizkuša, snema in raziskuje. Na vajah so večkrat preigravali evergreene, med njimi tudi dotični komad, ki je na koncu rezultiral v singlu in videopotu, reški verziji pesmi "Kakav radostan dan".

turisti

Turisti (Foto: Promo)

Milanove pesmi, sporočila ter njegova persona ter celotna fama okoli benda EKV mi je prirasla k srcu v obdobju, ko sem že odrasla, takrat sem pravzaprav šele začela razumeti njihovo glasbo. Med vajami smo razmišljali, katera pesem bi bila najbolj primerna za zaključek epidemije tega virusa in tega virusa od virusa!,

je razmišljala vokalistka Iva Močibob ob izidu pesmi ter dodala:

Milana doživljam kot vokalno sorodno dušo, njegova intonacija se prilega mojemu vokalu, sem tudi zelo zadovoljna z lastno interpretacijo pesmi. Radostan dan sem najprej odpela z originalnim tekstom, potem pa sem dobila idejo, da bi se lahko z malo intervencijo poklonila temu človeku, s tem, da bi ga nagovorila v Ich formi, v prvi osebi. Ne samo, da mi je všeč Milanov Weltschmertz, ampak tudi celoten opus skupine EKV.

Skupina se je hitro odločila, da izda novo pesem, ki so jo v samo nekaj urah posneli v studiu njihovega producenta Mateja Zeca. Skladbo so poslali dedičem Milana Mladenovića, ki so dali zeleno luč za izid pesmi, za to so jim zelo hvaležni.

Videospot je posnel beograjski fotograf Igor Mandić, ki sodeluje tudi z multimedijskim umetnikom Petrom Greenwayjem in Saskio Boddeke. Video je bil posnet že pred desetimi leti, ob izidu singla skupine Turisti pa je dobil še končno podobo.

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Deli na socialnih omrežjih
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran