radio tomi predvajalnik

Po pesmi "Volim kako se smiješ", za katero je Nikolina v duetu z Belfast Foodom dobila nagrado za najboljšo pesem na letošnjem Zagrebačkem festivalu (najstarejši festival zabavne glasbe v tem delu Evrope), je čas za še eno poletno country pop poslastico "Želim da si tu". Pesem je bila posneta v studiu "House of David" v Nashvillu, kjer so snemale številne svetovne zvezde. Avtorji pesmi so Matej Zec in fantje iz skupine The Siids - Darko Terlević in Stanislav Grdaković.

nikolina tomljanovic

(Foto: Jakob Patekar)

Pesem je bila posneta tik pred pandemijo in čakala sem pravi trenutek zanjo. Po velikem uspehu z "Volim kako se smiješ" in nagradi za najboljšo pesem na Zagrebačkem festivalu (HURIN) je čas za "Želim da si tu". Ker sta bila pesem in videospot posneta na potovanju iz Memphisa v Nashville, si nekako predstavljam, da si jo poslušalci predvajajo in jo poslušajo, kadar se vozijo in razmišljajo o ljubljeni osebi. Posneti country pesem v country meki je čudovita izkušnja. Fantje iz skupine The Siids in Matej Zec so naredili odlično pesem, ki sem jo posnela v studiu House of David v Nashvillu. Tam so snemale velike zvezde, kot so Willie Nelson, B. B. King in Tom Jones in tam je bil za Elvisa Presleyja zgrajen poseben zadnji vhod. "Pedal steel" mi je v studiu Nashville Trax Billa Watsona posnel čudovit moški Michael Douchette. Na žalost je Michael nedavno umrl, zato je video posnet v spomin nanj,

je povedala Nikolina.

Stanislav Grdaković, eden od avtorjev, nam je povedal nekaj besed o pesmi:

Sprožilec za ustvarjanje pesmi "Želim da si tu", kot tudi za večino tega, kar glasbeno počnemo, je prijateljstvo. Nikolina in vsi trije smo prijatelji že leta in nekega popoldneva smo se ob kavi sproščeno pogovarjali o možnosti dela na pesmi, ki jo je Nikolina želela posneti v Nashvillu - mestu, ki 24 ur na dan živi odlično glasbo in ki se je vsekakor s svojimi vibracijami popolno pomešalo z njeno glasbeno senzibilnostjo. Nekje v predalu smo imeli staro pesem, za katero smo se odločili, da jo dodelamo in prilagodimo Nikolininemu pop country stilu. Ker smo vedeli, da bo vokal pesmi posnet v Nashvillu, se nam je takoj zazdelo, da bi lahko nekdo igral na "pedal steel" v enem od tamkajšnjih studiev, zato smo Nikolino povezali z Michaelom Douchettom.

Videospot sta napravila Jakob Patekar in Kristina Barišić. Kristina je montirala zasebne posnetke Nikolininega potovanja z road tripa od Memphisa v Nashville, hkrati pa je sodelovala pri vseh dosedanjih Nikolininih spotih.

"Želim da si tu" je pesem o spominu na najlepše trenutke nekaterih preteklih ljubezni in o upanju, da jih ponovno najdemo. V glasbenem smislu je objem mirne melanholije s pozitivo, ki jo nosi country, z Nikolininim vokalom pa postane nenavadno potovanje iz naše preteklosti preko Nashvilla do nekih novih ljubezni.

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Deli na socialnih omrežjih
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran