radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Boris Štok je leto začel z odličnim nastopom na Dori, kjer je tekmoval s skladbo "Can We Talk?", imel je odmeven nastop na Zagrebškem festivalu, zdaj pa predstavlja album Minimalizam, ki napoveduje sodelovanje z Matijo Dedićem. - "Prašina".

boris stok

(Foto: Filip Bušić)

Boris Štok se je letošnje poletje odločil pozdraviti z novim albumom. Tokrat le kot digitalna in LP izdaja album "Minimalizem" prinaša deset skladb, a v malce nenavadnih aranžmajih in kombinacijah. Gre za 'soft jazz pop' album, zelo intimnega značaja, na katerem je Boris gostil vrhunske hrvaške glasbenike: Anteja Gela, Ivana Popeskića, Matijo Dedića in Elvisa Stanića.

V prvi vrsti gre za odlične glasbenike, ki jih zelo cenim in katerih delo spoštujem. Glede na njihovo igralsko znanje in senzibilnost sem verjel, da bodo te pesmi najbolje zvenele v njihovi interpretaciji, o čemer sem bil seveda prepričan, in končni zvok je dokaz za to. Zelo sem vesel, da sem preživel te studijske trenutke z njimi in da imam čast, da igrajo na mojem albumu.

Snemanja so bila 'one take', torej brez 'peglanja' napak in brez predhodnih vaj ... Česa takega še nisem delal, zato mi je bil izziv! Na albumu sta tudi skladbi 'Kao nekada', na kateri gostuje Tereza Kesovija, in 'Jedino što mi treba', ki sta sicer edini klasični bendovski tip in produkcija, a se s svojo senzibilnostjo in estetiko umeščata v zgodbo in daje lepo dinamiko albumu,

je Boris povedal o albumu "Minimalizam".

Boris je izid albuma proslavil v družbi kolegov, prijateljev in oboževalcev v zagrebškem lokalu Grif, kjer so premierno predstavili videospot za pesem "Prašina".


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran