radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Dabbar, zagrebški glasbeni kolektiv pri založbi Aquarius records, tokrat ob veliki pomoči čudovite in posebne vokalistke Ljubice Gurdulić, objavlja četrti singel in videospot za pesem "Kolo" z za jesen napovedane dolgometražne plošče kolektiva.

dabbar

(Foto: Mare Milin)

Pesem "Kolo" sloni na avtorjevi želji po mešanju zahoda in vzhoda v idealizirani kombinaciji, v formatu dance pop miniature, in pripovedovati zgodbo o naši lokalni glasbeni zgodovini, pa tudi nekaj osebne zgodovine. Avtor glasbe in besedila je tako kot doslej Dabbra Dario Iričanin, ki rad pove, da je to nova in nekoliko drugačna ljubezenska pesem, postavljena v kolektivno okolje oziroma spomin, kot se ga spominjamo. Nikakor ne kritika ali nostalgija, "Kolo" se preprosto otepa stereotipov, kar je po mnenju avtorja zaznamovalo čas, prostor, kolektiv in nenazadnje vse nas - poslušalce.

Producenti Pavao Miholjević, Luka Geček in Dario Iričanin so zgodnje pomladi, v fazi izboljševanja zvoka te pesmi, ugotovili, da bi bilo idealno vključiti značilno, žensko plat te zgodbe – in izbira je bila več kot jasna: Ljubica Gurdulić je privolila v sodelovanje in podala fantastično energijo in drugačen pogled na nastop in pesem. Ob Ljubici (vokal in spremljevalni vokal), Dariju (vokal, kitara, sinti ...), Pavli (kitare, miks in mastering) in Luki (bas kitara, sinti) v pesmi igra Ozren Deverić (bobni) in kot tolkalec, prijateljski kolektiv Tomislav Šušak.

Videospot za pesem je plod sodelovanja stalnih članov umetniškega kolektiva Dabbar - fenomenalnega in edinstvenega Mara Pitarevića in Denisa Lepurja, ob pomoči montaže in animacije Daria Iričanina. Ljubica in Daria, v tej malce nenavadni in posebni izdaji sta se snemanju v zagrebški Borongajki za kratek čas pridružili mladi plesalki Lana Bugarin in Nancy Gruičić. Režiser Maro Pitarević pravi, da ta videospot, ki je v celoti nastal iz enega kadra, najbolj iskreno in neposredno poudarja svobodo in užitek ustvarjanja glasbe v tem sodelovanju med Dabbro in Ljubico. Skoraj klasičen, zapuščen in opustošen prostor kot relikt preteklosti z glasbeniki, ki prinašajo pesem, z mladimi, vitalnimi plesalci in dron obdelavo ter grafiko, ki prihaja v ospredje kot kontrast sodobnosti - vse v čudnem in drugačnem krogu. Glasbeni kolektiv Dabbar načrtuje promocijo svojega dolgometražnega materiala in izid albuma ter petega radijskega singla, o katerem se bo več govorilo in pisalo v prihajajočem poletju.


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran