radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

Nino Kosmač smo vprašali, če je počela kaj zanimivega pretekli konec tedna? Nina nam je povedala:

Rada imam klasično glasbo, zato sem bila v operni hiši v Ljubljani. Rada grem urejena v teater, zato sem si za priložnost nadela črne dolge rokavice čez komolce in črno dolgo večerno obleko. Ogledala sem si operno delo italijanskega skladatelja Verdija – Trubadur. Verdi je zame genij! On je zagotovo eden izmed mojih najljubših skladateljev. S hčerko sva si iz balkona ogledali Trubadarja (edino skladateljevo delo, ki ga nisem videla). Zanimalo me je tudi umetnikovo življenje skladatelja, zato sem si pred leti ogledala nanizanko o Verdijevi življenjski poti z balerino Carlo Fracci v glavni vlogi. Iz oper se da veliko naučiti o človeških negativnih in pozitivnih čustvih. Vsekakor nisem edini ljubitelj opere, kajti veliko obiskovalcev je prav tako kot jaz prisluhnilo Trubadurju in si ogledalo prigode in nezgode gospoda Lune, zlobne čarovnice in lepe Leonore v Španiji. Pohvale vredna se mi je zdela kostumografija in scenska postavitev predstave.

nina kosmac opera

V uredništvu Radia Tomi podpiramo kulturo in vse kulturnike med njimi tudi pisateljico Nino.

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran