radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

Pisateljico Nino Kosmač smo zopet vprašali kako bo potekalo literarno predavanje v četrtek? Kosmačeva nam je odgovorila:

Predavanje bom začela s pisateljico Sarah Hart. Sarah Hart je predavateljica geometrije in v tem smislu je tudi napisana njena uspešnica - Once upon a prime, ki govori o povezavi med literaturo in matematiko. Znana je povezava med matematiko in ljudskimi zgodbami, manj znana pa je matematična povezava med proznimi teksti. Moby – Dick knjiga naj bi bila čista geometrija. Pisatelj George Eliot je bil obseden s statistiko. Literatura Jamesa Joyca je poln matematičnih referenc in prav tako književnost Sira Arthurja Conan Doyla.

Predavanje bom nadaljevala in zaključila z verzi sledečih pesnikov in pesnic: Antonia Gala, Gloria Fuertes, Juan Santander Leala, Cecilie Pavon in pa knjigo Mire Mileč – Obraz v zrcalu.

Kosmačeva nadaljuje s predavanji, na našem Radiu Tomi pa vrtimo vedno boljšo glasbo. Prisluhnite nam!

nina kosmac 0502

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran