radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Izšla je knjiga pisateljice Nine Kosmač z ilustracijami Rafael Amarga, imenovana "Mi z zvezanimi očmi".

Romanopiska Nina Kosmač, avtorica romana "Utvare", se je poizkusila v prostem verzu in postala pesnica. Knjigo je ilustriral svetovni zvezdnik Rafael Amargo. Kosmačeva je bila prepričana, da svoje pesmi, ki so nastale za časa korone, nikdar ne bodo objavljene v knjigi. Nekaj pesmi je predhodno objavljala na spletnem portalu Domžalec. Nina je bila prepričana, da bo izdala letos zbirko kratkih zgodb "Srebrn prah", vendar ji je Picerija Matiček v Radovljici ponudila priložnost celotnega sponzorstva pesniške zbirke. Pisateljica je sprejela priložnost in izdala knjigo v samozaložbi s celotnim pokroviteljstvom knjige picerije dramskega imena; "Ta veseli dan ali Matiček se ženi". Gre za ekskluzivno izdajo 170. izvodov, ki je na voljo v Kocka baru v Radovljici s posvetilom in lastnoročnim podpisom Nine. Pesniško zbirko smatrajo za socialno poezijo, vendar Kosmačeva pravi, da gre za koncept vsesplošne in individualne slepote, ki jo lahko interpretiramo kot slepi, kot med avtomobilsko vožnjo ali pa vpliv Saramagove slepote in pesmi o slepoti Ruben Daria. Za več informacij o knjigi ali predstavitvah lahko kontaktirate avtorico preko elektronske pošte na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Nina Kosmač o pesniški zbirki:

Mi z zvezani očmi je knjiga, ki je kritična do merkantilizma, ki je nastal pred mnogimi stoletji in hkrati je oda in pesniškimi poklon, mojstrom poezije, ki so govorili o slepoti. Z zbirko sem želela izkazati spoštovanje pesnikom slepote in sicer: Prešernu, Ruben Dariu in Saramagu. Pesmi niso imitacije ali posnemanje njihovih del, marveč samo skromna zahvala vplivu omenjenih velikih mojstrov.

nina kosmac 0503

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran