radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

Kosmačevo smo vprašali o čem le bo predavala v poletnem prihajajočem četrtku? Nina nam je odgovorila:

Predavanje bom začela z ganljivo poezijo romantičnega pesnika Williama Wordswortha. Leta 1961 je bila predvajana filmska uspešnica v režiji Elia Kazana in v igralski zasedbi : Natalie Wood, Warren Beattyja in Audrey Christie Kansas, ki je temeljila na knjigi zgoraj omenjenega avtorja. Poezija Wordstwortha je služila kot inspiracija za naslov in nastanek skripte, ki je hkrati citirana kot rdeča nit, in povezuje dogodke, tega dramatično ljubezenskega filma. Enak pesniški naslov Wordswortha, je plagiralo - leta kasneje - mnogo drugih pesnikov po celem svetu.

Kasneje bom omenila pisatelja Fredrika Browna, ki je bil eden izmed prvih piscev znanstvene fantastike. Pisatelj je napisal satirično kriminalko, po kateri so Francozi posneli film in ga imenovali "Vieille canaille".

Govora bo tudi o danskem avtorju Eriku Knudsenu. Cyber – punk so poimenovali žanr v literaturi. Priznan pisatelj tovrstnih zgodb je Vernon Vinge, ki je napisal knjigo z protagonistom imenovanim gospod Slippery.

S pisateljem Vernonom bom tudi zaključila literarno predavanje poletnega dne.

nina kosmac 0505

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran