radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Naš sodelavec je moral službeno v Bohinj. Peljal se je skozi Bled po ozki cesti. Mislil je telefonirati pesnici Nini Kosmač, a mu ni bilo potrebno. Opazil jo je, kako se sonči in plava v Blejskem jezeru in se pogovoril z njo.

Nina Kosmač je srečanje komentirala:

Vesela sem, da srečam Slovenca. Plavam v Blejskem jezeru obkrožena s srbskimi, češkimi, španskimi, argentinskimi, holandskimi in nemškimi turisti. Morda je voda za Slovence še prehladna. Kakorkoli, najraje plavam v morju. Črno morje je edino v katerem se še nisem kopala. Upam, da se bom lahko – nekoč. Nedavno je potekala na Bledu konferenca o pomembnosti vode. Nek pisatelj je povedal, da voda ni potrebna za življenje, marveč je življenje. Izjemno sem ponosna na slovenske naravne vodne vire. Plavam v Savi in letos sem tudi plavala v jezeru Jasna. Pregnali so me slepci (s tem mislim na kače). Blejsko jezero je krasno za plavanje in supanje. Še bolj pa sem vesela, da sem srečala nekoga iz vašega uredništva, kajti glasba je zame del poletja in vedno se sproščam ob glasbi Radia Tomi in vodnih radostih.

V našem uredništvu smo vedno bolj navdušeni nad osebnostjo in smislom za humor in kopalno modo dame književnosti – našo Nino.

nina kosmac bled


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran