radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

Ne moremo verjeti, da Nina Kosmač predava o knjigah tudi v poletnih mesecih. Prav zato smo jo ponovno vprašali o čem bo govora na njenem bralnem krožku ta četrtek? Pesnica Nina nam je dobrovoljno odgovorila:

Novela o rasizmu Nelle Larsen imenova Passing me je fascinirala. Enako trdim glede krasne črno – bele – istoimenske- filmske adaptacije knjižne predloge angleške direktorice Rebecce Hall.

Martin Scorsese je poznan po tem, da rad snema filme po knjižnih predlogah o mafiji. Posnel je film po zanimivi knjigi avtorja Charlesa Brandta, ki velja po mnenju kritike za eno izmed najboljših svetovnih knjig o kriminalu - The Irishman.

Na predavanju bom govorila tudi o nigerijskem avtorju, ki mu je uspelo končati Harvardsko fakulteto z odliko – doktorju Uzodinma Iweali, ki je napisal knjigo o vojni v kateri sodeluje dvanajstletni deček.

Veseli smo, da naša pesnica Nina predava tudi poleti, kajti prav v tem obdobju, smo na našem radiu najbolj aktivni in vrtimo najboljše pesmi. Prisluhnite nam!

nina kosmac 0602

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran