radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Pisateljico Nino Kosmač smo vprašali o katerih knjigah bo predavala danes? Pisateljica Nina nam je zaupala:

Bila sem začudena, ker sem pred kratkim odkrila The Pushkin House Book Prize , ki se podarja v Londonu tujim avtorjem, ki pišejo romane o Rusiji. Nagrade so letos prejeli večinoma ameriški novinarji, ki pišejo o vojni med Rusijo in Ukrajino.

"The Icarus Gland And Other Stories" je zbirka ruske pisateljice Anne Starobinets , ki velja za mojstrico srhljive znanstvene fantastike. V kratkih zgodbah piše o operacijskih posegih, ki ubijajo moško potenco, o vlaku, ki nas popelje v preteklost, ter o genetskem izumu, ki omogoča večno življenje.

Jhumpa Lahiri je leta 2000 prejela Pulitzerjevo nagrado za zbirko kratkih zgodb. Kasneje je napisala še boljšo zbirko kratkih zgodb imenovano Roman Stories umeščene v Rim. Kratke zgodbe pričajo o deklici,ki je osvojila sestrinega moža, o samomorilcu in o pisatelju, ki je obseden z žensko s katero se srečuje izključno na zabavah.

The Collected Stories of Deborah Eisenberg je knjiga o likih, ki imajo poleg svetle plati tudi temno.

Vse omenjene sodobne pisateljice so na voljo v angleščini.

Za konec predavanja pa bom šla po časovnem traku v preteklost in omenila kratke zgodbe klasikov literature kot so : Bulgar Yordan Radischkov, D.H.Lawrence, Dylan Thomas in J.R.R. Tolkien.

Radio Tomi gre večkrat na dan po časovnem glasbenem traku iz preteklosti v sedanjost, ter z raznolikostjo glasbe preseneča naše poslušalce!

nina kosmac 0707


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran