radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Nehote sem zamudila dva glasbena nastopa, ki sem se jih želela udeležiti na Bledu. Hotela sem prisluhniti Verdiju in kantavtorju Mlakarju. Sicer pa, ob večerni hoji okoli Blejskega jezera sem slučajno naletela na brezplačen glasbeni nastop - v Zaki. Nisem poznala niti ene pesmi pevke Marjetke in Raaya; zasledila pa sem ju v medijih. Zakonca Raay in Marjetka Vovk delujeta kot glasbeni duet (Maraaya) že več kot 20 let. Tovrstna poslovna sodelovanja med partnerjema izjemno spoštujem. Neposrednost in simpatija estradniškega dueta iz Celja. Z njuno glasbo sta privabila ogromno poslušalcev, saj ni bilo niti enega prostega sedeža. Na tribunah so sedeli pari vseh starosti, otroci in najstniki. Glasba dueta je bila za moj okus, saj drugače ne poslušam slovenske glasbe in obožujem Rachmaninova (zame je to najboljša jutranja budnica). Slovenska je preveč osladna. Mislim, pa da je to namen njune glasbe, saj sta posvečala pesmi babici in ljubezenskim parom. Ni mi žal, da sem spoznala glasbo Marjetke in Raaya, saj nas tovrstne izkušnje bogatijo in zadovoljna sem, da ohranjam radovednost in zanimanje za umetnost.

maraaya

Prav tako mislim, da je za obstoj slovenske kulture, nujno potrebna pomoč vsakega posameznika. Bodisi s prisotnostjo na dogodkih (tudi brezplačnih) ali s finančno podpora javnega ali privatnega sektorja. Sama spoštujem vse slovenske umetnike, tudi tiste, ki mi niso všeč. V umetnosti so vedno obstajali slabi, povprečni, dobri in odlični umetniki. Vsi imajo mojo podporo, že zaradi izjemnega poguma, da se posvečajo temu poklicu, ki je dandanes razvrednoten na nivo hobija. Osebno sem že večkrat prekinila s pisanjem in bi to storila dokončno v kolikor ne bi imela brezpogojne moralne opore drugih umetnikov in sponzorjev (Picerija Matiček je financirala v celoti mojo pesniško zbirko).

Prav tako menim, da umetniki ne bi smeli delati brezplačno, temveč bi morali zahtevati vsaj simbolično plačilo.

nina kosmac 0708

 

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran