radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Nina o katerih knjigah bo govora na predavanju danes? 

smo vprašali Kosmačevo.

Nina je za naš medij povedala:

Eno izmed najpomembnejših evropskih priznanj za promoviranje romanov in knjig napisanih v francoskem jeziku je Prix Goncourt, ki jo podeljujejo novembra. Leta 2022 je zmagovalna nagrada pripadla pisateljici Brigitte Giraud in knjigi "Vivre vite" (Živeti hitro), ki opisuje avtomobilsko nesrečo. Nominiranka Cloé Korman pa je v svoji knjigi pisala o prijateljskem razmerju dveh deklet. Lanskoletni nominiranec za nagrado je bil tudi Makenzy Orcel doma iz Haitija. Lansko leto je prevladoval med nominiranci za nagrado ženski spol, ki je pisal predvsem o klasični tematiki nesrečnega otroštva ter o drugi svetovni vojni.

Med letošnjimi nominiranci za nagrado je sorazmerje med spoloma približno enako. Nekateri pisatelji , ki se potegujejo za nagrade so bralcem že znani, kot je primer: Neige Sinno, Cécile Desprairies, Emilie Frèche, Mokhtar Amoudi….

Kmalu bo znano kdo je prejemnik nagrade…

Priznanje Goncourt je zanimivo v smislu, da se pisatelji na potegujejo za denar, ampak za prestiž, v upanju, da jim bo ta nagrada prinesla pogodbo z založniškimi hišami.

Upam, da se število literarnih nagrad po svetu ne bo zmanjšalo. Morda, pa bo dejstvo, da mednarodni estradniki izdajajo knjige pripomoglo k povečanju bralcev. Zadnja zvezdnica , ki je pridružila trendu pisanja knjig je manekenka Gisele Bündchen.

Nini smo zaželeli zabavno predavanje. Ljubitelje Radia Tomi pa vabimo naj prisluhnejo trendovskim uspešnicam (muham enodnevnicam) ali pa klasičnim komadom. Radio Tomi vrti vse vrste glasbe, ker mi smo trendy!

nina kosmac 0806


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran