radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Nina, ali že veš o čem boš predavala v četrtek?,

smo vprašali pisateljico.

Kosmačeva je odgovorila:

Ja, vem o čem bom govorila ta četrtek. Latinski rek “nomen est omen” pravi , da je ime znamenje. Predavala bom o knjigah, ki imajo v naslovu ime glavnega junaka/inje. Antigona, Medeja, Otelo, Faust, Hamlet, Macbeth, Romeo in Julija, Oliver Twist, saga čarovnika Harryja Potterja, avtobiografija Dickensa (David Copperfield), Hajdi, Anna Karenina (tragična Tolstojeva junakinja, ki stori samomor), Matilda (lik deklice, ki je bila knjižni molj pri treh letih Roalda Dahla), Tom Sawyer in Huckleberry Finn (Twainovi stvaritvi , ki sta dve od velikih svetovnih arhetipov otroštva), Robinson Crusoe (prva angleška novela), Peter Pan , Doktor Jekyll in gospod Hyde, Gospa Dalloway, grozljivka Frankenstein, Drakula, Kralj Lear, Mary Poppins, Lolita, Ulikses, groteska Čakajoč Godota, Sherlock Holmes, Orlando, Don Kihot, Alica v čudežni deželi itn. Navedene knjige so sigurno znane večini, saj so klasiki.

Obe sestri Brontë sta bili uspešni angleški pisateljici. Jane Eyre je sirota – glavna junakinja- avtorice Charlotte Brontë. Emma je lik zapeljivke, ki jo je ustvarila Jane Austen. Carrie je novela Stephena Kinga. Klara in sonce je zapis o umetni inteligenci pisatelja Ishigura. Isabel Allende je napisala romana Eva Luna in Paula. Perla je naslov knjige, ki se dogaja v Argentini, uspešne avtorice Caroline de Robertis. Trenutno se predvajata na Netfliks plataformi filma posneta po knjižnih uspešnicah z istoimenskima naslovoma Rebeka in Josepha.

Romanov, ki imajo ime kot naslov je približno 1650.

Naš radio se imenuje Tomi – Radio Tomi! Ujemite nas na spletu!

nina kosmac 0807

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran