radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Uredništvo Radia Tomi je zanimalo o čem bo potekalo literarno predavanje Kosmačeve ta teden.

Nina nam je povedala:

Sebastian Fitzek ni psihiater, čeprav dogajanja v dveh izmed njegovih uspešnih romanov potekajo v umobolnicah, katerih glavni junaki so prav psihiatri. Nemški pisatelj Fitzek je zagotovo eden izmed najboljših sodobnih pisateljev v žanru kriminalno obarvanih srhljivk. Dela avtorja so prevedena v 25 različnih jezikov. V slovenščini so na voljo: Paket, Strah pred letenjem 7a, Osmina, Drobec, Pobesnela igra, Triindvajseti potnik in Terapija.

Prvenec pisatelja - Terapija – je zelo hitro postal prodajna uspešnica. Fitzek – oče treh otrok – je opustil študij veterinarstva in se posvetil novinarstvu in pisanju. Terapija je izjemno psihološko dodelan roman, ki govori o uspešnem psihiatru, ki sam pristane v umobolnici. Roman pripoveduje o arhetipih, post- travmatičnem stresu, otroških travmah, komatoznem stanju, imaginarnih stvaritvah človeškega uma v obliki ljudi in živali itd. Za tiste, ki jih branje ne zanima, pa je od letos naprej na voljo Terapija - v izvrstni igralski zasedbi - v obliki nanizanke na Prime plataformi.

Fitzekov vzornik je Stephen King, vendarle se King ne poglablja toliko kot pisatelj Sebastian v podzavest, bolezenska stanja in tavanju po neizmernih puščavah človeškega uma. Fitzek je napisal tudi knjigo v obliki popotnice za svoje otroke z moralnimi napotki. Pisec z navidezno vzornim družinskim življenjem, je šokiral soprogo in oboževalce, ko je ločitev od žene oznanil preko Facebooka.

Ljubiteljem kriminalk bodo knjige Fitzeka zagotovo pognale strah v kosti. Sicer pa ni nič bolj čudovitega in hkrati srhljivega od človeškega uma ...

Radio Tomi pa predlaga našim poslušalcem in Nini, da si zbistrimo um s poslušanjem glasbe, ki jo bomo vrteli ta teden.

nina kosmac 1004


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran