radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

V uredništvu Radia Tomi smo prepričani, da bo tudi ta teden literarno predavanje pisateljice Kosmač zanimivo. Vprašali smo jo o katerih knjigah bodo govora v četrtek popoldne. Nina nam je povedala:

Zanimivo se mi zdi, da je večina letošnjih literarnih uspešnic umeščena v preteklost. To je primer šeststo strani obsežne knjige Veiller sur elle ("Watch Over Her") avtorja Baptiste Andrea ( dobitnika nagrade Goncourt 2023), katere dogajanje je umeščeno v Italijo za časa fašizma. V preteklem času sta napisani tudi ganljivi uspešnici "The Berry Pickers" in novela "The Heaven & Earth Grocery Store". Tat preteklosti je tudi glavni junak uspešne knjige "The Art Thief: A True Story of Love, Crime, and a Dangerous Obsession". Roman govori o dolgoprstnežu, ki ne krade zaradi pohlepa in želje po denarju, ampak iz drugih razlogov ...

Tik Tok je večinoma namenjen mlajšemu občinstvu. Najbolj promovirane knjige na Tik Toku so fantazijske. Trenutno med vsemi knjigami vodi "Fourth Wing" pisateljice Rebecce Yarros.

Izgleda, da je sporočilnost sodobnih knjig v tem, da se vračajo v preteklost, kot opomnik, da smo ljudje takrat delovali kot skupnost z vrednotami in da lahko vzpostavimo tovrstne humane odnose tudi v sedanjosti in prihodnosti. Tovrstno nostalgično doživljanje nas morda lahko pripelje v svetlejšo – upanja polno- prihodnost.

Danes je ponedeljek in Radio Tomi je poln optimizma in upanja! Pridružite se našem pozitivnim vibracijam (positive music vibes )!

nina kosmac 1005

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran