radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Nino Kosmač smo vprašali o čem bo predavala v četrtek? Pisateljica je za Radio Tomi povedala:

Avtor Gaetano Savatteri v svojem pisanju spretno prepleta klišeje preteklosti in sedanjosti, katere ovrže s pomočjo resničnosti skrivnostnih pripovedi. Večini je znano, da se je zgodovinsko od nekdaj Italija delila na razviti Sever in nerazviti Jug. Pisatelj Savatteri se je rodil južnjaškim staršem na Siciliji. Tam je ustanovil lokalni časopis. Novinarstvo in volja do pisanja sta ga kasneje pripeljala na Severni del italijanskega polotoka. Napisal je knjigo o sicilijanskih ženskah kot stebru družbenega dogajanja otoka. V rimskem domu je pisal z nostalgijo o različnih barvah Sicilije. Predvsem pa Savatteri piše o delovanju mafijskih združb, katere za pomoč v hudih stiskah zaprosijo tudi zdravniki in dostojni državljani Italije. Predvsem pa Gaetano piše o prijateljskih vezeh, ki segajo v otroško obdobje. Napisal je knjigo o brezposelnem prijatelju (starem skoraj petdeset let), ki se je v obupu vrnil k sorodnikom na Sicilijo. Pisatelj piše o sodobnih razmerah v Italiji, o nevarnih igrah (kot je ruska ruleta), o starševstvu (o otrocih, ki jih starši ščitijo, ker mislijo, da so na vseh področjih slabši od njih samih), o zakonskih težavah in drugih problematičnih temah. Na Netfliks plataformi je na ogled film posnet po Savatterijevi knjižni predlogi; Vsi za enega, eden za vse. Ljubitelji knjig o policistih in zlikovcih pa uživajo ob branju Gaetanovih knjig. Mario Puzzo ima namreč naslednika ...

Radio Tomi bo ta teden Nini na čast in predvsem ljubiteljem italijanske glasbe predvajal veliko balad v tem jeziku. Uživajmo skupaj!

nina kosmac 1006


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran