radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Nina, ali že veš o čem boš predavala ta četrtek?, 

smo vprašali pisateljico.

Kosmačeva je odgovorila:

Bliža se božič zato bom posvetila predavanje knjigam o družinskih kronikah. Na začetku krožka bom prosila udeležence, naj mi povejo katera knjiga o sagah jim je najbolj všeč. Upam, da bomo z veseljem komentirali izbrane romane. Leta 1932 je John Galsworthy prejel Nobelovo nagrado za knjigo The Forsyte Saga. Saga o Harryju Potterju in Propad velikanov (Ken Follet) imata sigurno veliko bralcev. Peščeni planet, napisan pred mnogo leti, velja za najboljši znanstvenofantastičen roman vseh časov in življenje brez vode je naporno za vse generacije. Težko je pridobiti začimbo Melanžo, ki upočasnjuje staranje in daje moč. Nadzor nad čudežno začimbo imajo privilegiranci, ki nadzorujejo vesolje.

Veliko klasikov književnosti je pisalo o družinskih pripetljajih in nezgodah. Med njimi: Thomas Mann, Gorki, Cao Xuequin… Večgeneracijski konflikti pa so prisotni tudi v sledečih uspešnicah: White Teeth (Zadie Smith), A Place for Us (Fatima Farheen Mirza) in The Great Believers (Rebecca Makkai).

Predavanje bom zaključila z meni najljubšimi knjigami o družinah. Bratje Karamazovi – pisatelja Dostojevskega - so priporočljivo branje za vsakogar. Očarljivi knjigi sta tudi Hiša duhov (Isabel Allende) in Sto let samote (Gabriel Garcia Marquez). Kdor pa si želi pripraviti eksotične jedi iz vrtnic in vroče čokolade te praznike, pa priporočam, naj si prebere družinski roman poln slastnih receptov Like Water for Chocolate (Laura Esquivel).

Radio Tomi priporoča, da ob pripravi dobrot in sladic prisluhnete naši glasbi. Ne bo vam žal!

nina kosmac 1107


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran