radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Nina, kaj bo dobrega na literarnem predavanju ta četrtek?, 

smo vprašali pisateljico.

Kosmačeva nam je odgovorila:

Govorila bom o kultni legendarni avtorici- romana The Hour of the Star – Clarice Lispector. Lispector velja za eno najboljših pisateljic prejšnjega stoletja. Menim, da morda filozofska razmišljanja Lispector Clarice niso tako zanimiva kot so njene kratke zgodbe, ki so na voljo zastonj preko spleta. Menim, da so zgodbe avtorice primerno branje vedno, a še posebej, ko nas zunaj pokriva težka snežna odeja. The Complete Stories obsega kar 85 zgodb. Genialno napisane kratke zgodbe so zelo berljive in imajo vedno nenavaden konec. Brazilska pisateljica se razlikuje od drugih piscev zgodb po tem, da poleg zunanjih dogodkov opisuje tudi čustva in notranja razmišljanja junakov. Skozi branje spoznamo raznolikost človeških reakcij, ne glede na enakost in enakopravnost vseh ljudi. The Complete Stories je zbirka, kjer je vsaka zgodba roman v malem. Brazilske nenavadne zgodbe pisateljice znajo razvneti domišljijo in ogreti srce še tako zahtevnega in ravnodušnega bralca.

Lispector je dokončala študij prava in se takoj zatem poročila z diplomatom. V zakonu sta se jima rodila dva sinova. Živeli so v ZDA, Švici in drugih predelih Evrope. Po ločitvi in vrnitvi v Brazilijo se je Lispector soočala s hudimi finančnimi težavami. S temi se je spopadla s pisanjem reklamnih člankov pod psevdonimom. Umrla je prezgodnje smrti v njenem ljubljenem Rio de Janeiru.

Radio Tomi se ne more nagledati Ninih sončnih očal v slogu Eltona Johna, Lady Gaga in romana Clarice Lispector! Predlagamo, da raje prisluhnite najboljšim pop – komadom na Radiu Tomi, mi pa bomo še naprej proučevali omenjena očala.

nina kosmac 1206


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran