radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Nina, ali si se našemila za pusta?, 

smo vprašali pisateljico.

Kosmačeva nam je odgovorila:

Zakaj le bi bila maškara za pusta, če imam večkrat videz čarovnice? (smeh) Sicer pa sem bila na pustno soboto na slikarski razstavi društva Atelje Bled, kjer je bilo veliko maškar in izobešenih umetnin po stenah. Ustvarjalci so postavili na ogled slike tihožitja, morskih pokrajin, baletke, Franceta Prešerna, Kofetarice. Tudi abstraktnih del ni manjkalo. Morda me je izmed vseh slik najbolj pritegnila tista pod katero je podpisan avtor Zajc. Zajc je naslikal plešastega starega umetnika sredi ustvarjanja. Delo me je spomnilo na neko sliko Božidarja Jakaca. Med drugimi so postavili svoja umetnine na ogled tudi: Marta Mertelj, Metka Rojc, Metka Smolej, Dušan Turšič, Andreja Završnik in Kara Kalajzič. Dogodek je bil glasbeno obarvan in otroci so se preizkusili na delavnici v risanju in barvanju. Pust med slikami Ateljeja Bled je bil drugačen in zabaven. Društvo Atelje je za pusta obeležilo tudi deset let obstoja in s tem dokazalo, da je pomemben del kulturnega ustvarjanja na Bledu.

nina kosmac kara kalajzic

Nina Kosmač in Kara Kalajzič

nina kosmac marta mertelj

Nina Kosmač in Marta Mertelj

Radio Tomi bo Za Nino zavrtel komad "I put a spell on you". Prisluhnite čarobnim komadom na Radiu Tomi, ki jih bomo vrteli cel teden!


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran