radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Nino Kosmač smo vprašali o čem bo predavala jutri.

Kosmačeva je samo za naš medij povedala:

Pred kratkim smo ženske praznovale 8. marec, zato bom govorila o uspešnem romanu, v katerem imajo zelo različne ženske, ki živijo v Hong Kongu, glavno vlogo.

Udeležence bralnega kluba bom seznanila s pisanjem Janice Y. K. Lee rojene v Hong Kongu (kjer tudi živi), ki je diplomirala iz angleške in ameriške literature na Harvardu. V New Yorku je nekaj časa delala kot urednica revije Elle, dokler ni napisala uspešnega prvenca The Piano Teacher. Po drugem romanu avtorice The Expatriates je bila posneta nanizanka The Expats, ki se trenutno predvaja na Prime platformi.

Knjiga The Expatriates, je navkljub dramatičnim dogodkov polna smisla za humor in prikazuje vse negativne lastnostni žensk od spletkarstva do maščevalnosti in tekmovalnosti. Američanke živeče v Hong Kongu so prikazane kot pretirano zaupljive, nevedne in naivne. Prav tako je v konceptualnem razmišljanju pisateljice razviden vpliv Nobelovke Pearl S. Buck, v smislu, da bodo vedno obstajale nespoznavne in skrivnostne specifične kulturne raznolikosti, ne glede na človeško željo tujcev po adaptaciji v neko okolje.

Iz uredništva Radia Tomi vam z dobro voljo sporočamo, da vas bomo v teh dneh razveseljevali s kopico dobre glasbe.

nina kosmac 0202

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran