radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

Nina, s katero knjigo boš presenetila bralce danes?,

smo vprašali Kosmačevo.

Nina je za naš medij odgovorila:

Vijolice in druge cvetlice so že obarvale travnike, zato bom govorila o svetovni uspešnici avtorice Alice Walker – Nekaj violičastega. Po romanu je Steven Spielberg posnel istoimenski večkrat nagrajen film leta 1985. Lansko leto so ponovno adaptirali film The Color Purple, kjer se je Spielberg tokrat poizkusil v vlogi producenta.

Knjiga Nekaj violičastega izdana leta 1982, je spremenila pisateljici Walker in mnogim drugim ženskam življenje, za katere je postala neke vrste druga Biblija. Roman je umeščen v leto 1900. Govori o najstniškem boju revne temnopolte deklice proti nasilju v družini. S pomočjo sestre, žensko solidarnostjo ter ogromno truda glavni junakinji uspe doseči finančno neodvisnost. Prav tako se protagonistka osvobodi jarma krute patriarhalne preteklosti. Roman je zelo berljiv in odraža vso nežno naivnost in nezavedno krutost nekaterih ljudi v svojem primitivizmu.

nina kosmac 0301


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran