radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

Nina, o čem boš predavala, 

smo vprašali pisateljico.

Kosmačeva je odgovorila:

Obstajajo knjige, ki nas zaznamujejo za vedno. Leta 1929 se je genialna pisateljica Virginia Woolf ponovno spopadala s hudo duševno boleznijo na angleškem podeželju, kamor je prišla na oddih. Ni upoštevala zdravniških priporočil, zavračala je hrano in se posvečala izključno pisanju romana, ki ga je naslovila "Ure", potem pa spremenila v "Gospa Dalloway".

Predavala bom o ameriškem pisatelju Michaelu Cunninghamu. ki je napisal roman posvečen literaturi in življenju slavne književnice Woolf imenovanem "The Hours". Poleg pisateljice Virginije, nastopajo v romanu Cunninghama, tudi drugi liki, ki jih povezuje vpliv knjige Gospe Dalloway.

Predavala bom o knjigi Pulitzerjevega nagrajenca Michaela, v upanju, da bo ta roman vzbudil željo po branju zahtevnih knjig in pomagal prebroditi strah pred Virginijo Woolf.

Ne bojte se Virginije Woolf!

je za konec dodala Nina Kosmač.

Urice vam bodo zelo hitro minile, če boste prisluhnili glasbi, ki jo vrtimo na Radiu Tomi.

nina kosmac 0406


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran