radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Zmagala je ideja »Ležalka za na plažo«

V Javnem podjetju Komunala Brežice se zavedajo, kako pomembno je ozaveščanje uporabnikov o omejenosti naravnih virov ter spodbujanje trajnostnega razvoja in ponovne uporabe, zato so izvedli javni natečaj »Odpadno je prodajno«. S tem so želeli spodbuditi posameznike k premisleku, kaj uporabnega in hkrati tržno zanimivega bi lahko naredili iz odpadkov.

Na natečaj so se s svojimi idejami prijavili inovativni ustvarjalci, strokovna komisija pa je pri ocenjevanju prijavljenih del upoštevala izvirnost predloga, tržno uporabnost ter kako celovito in vsebinsko naravnano je bilo delo. V naštetem jih je najbolj prepričal projekt Romane Srpčič iz Brežic, ki je na natečaju sodelovala s predlogom »Ležalka za na plažo«. Zmagovalka je za nagrado prejela darilni bon v vrednosti 250 evrov, v Komunali Brežice pa upajo, da bo natečaj tudi v nadaljnje ljudi spodbudil k iskanju idej, kako je lahko odpadno tudi prodajno.

zmagovalka natecaja odpadno je prodajno

Zmagovalka natečaja Odpadno je prodajno je Romana Srpčič s svojim predlogom 'Ležalka za na plažo'

lezalka za na plazo

'Ležalka za na plažo' je sešita iz štiriintridesetih različnih kosov odpadnega jeansa

Komunala Brežice upravlja sedem javnih vodovodnih sistemov, tri kanalizacijske sisteme, občinske in zasebne večstanovanjske objekte ter poslovne prostore, 182 ekoloških otokov za ločeno zbiranje odpadkov, pokopališče in tržnico v Brežicah. V prvi vrsti je inovativno, družbeno odgovorno in okolju prijazno podjetje.

Natečaj »Odpadno je prodajno« je le eden od številnih projektov, s katerim širijo svoje poslanstvo o zagotavljanju kakovostnega bivanja v zdravem in čistem okolju. Zelo odmevne so tudi njihove akcije »Plastična vrečka si ne zasluži všečka«, »Zdravo – bolj zdravo – voda iz pipe«, »Prinesi – odnesi« in »Za čisto okolje vozim na jedilno olje«.

QR Code

Pin It
Pretežno oblačno

18°C

Celje

Pretežno oblačno

Vlažnost: 65%

Veter: 4.83 km/h

  • 19 Okt 2018

    Delno oblačno 18°C 7°C

  • 20 Okt 2018

    Delno oblačno 17°C 5°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...