radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Cesto Svetina – Celjska koča asfaltirali v rekordnem času

Podjetje VOC Celje, d. d., je v rekordnem času asfaltiralo cesto Svetina – Celjska koča, ki je del trase, po kateri se bodo jutri vozili kolesarji Dirke po Sloveniji. Cesta, ki so jo začeli urejati konec maja, je že predana namenu.

"Ponosni smo, da smo skupaj z Občino Laško uspeli in našli rešitev, ter tako pravočasno zaključili projekt in kolesarjem omogočili dirko po varnih in urejenih poteh. S tem smo izpolnili tudi pričakovanja organizatorjev.

Projekt asfaltiranja ceste Svetina – Celjska koča smo uresničili skupaj z Občino Laško. Izvajalec del je namreč asfaltiral 1350 metrov ceste, ki je na območju Mestne občine Celje, in okoli 360 metrov ceste, ki leži na laški strani. Celjska koča in Svetina sta pomembni turistični točki, zato je bilo potrebno cesto, ki ju povezuje, asfaltirati tako zaradi turistov in obiskovalcev kot tudi zaradi domačinov. S tem, ko smo asfaltirali omenjeni odsek, smo torej prispevali k boljši organizaciji kolesarske dirke, hkrati pa domačinom izpolnili dolgoletno željo. V Celju zelo spodbujamo kolesarjenje, zato verjamemo, da cesta zdaj, ko je urejana, še bolj privlačna za tudi rekreativne kolesarje. Skupna vrednost investicije znaša 334.960,88 EUR brez DDV.

Kolesarska dirka po Sloveniji je ena največjih športnih prireditev pri nas. Udeležilo se je bo približno 150 kolesarjev iz devetih ekip s statusom World Tour, petih profesionalnih kontinentalnih ekip, sedmih kontinentalnih ekip in reprezentance Slovenije. Glede na to, da je dirka medijsko zelo odmevna in da jo bo med drugim prenašal tudi mednarodni TV kanal Eurosport, smo prepričani, da je odlična priložnost za promocijo Celja kot atraktivne Outdoor destinacije, ki ima tudi bogato zgodovino".

QR Code

Pin It
Pretežno sončno

26°C

Celje

Pretežno sončno

Vlažnost: 43%

Veter: 17.70 km/h

  • 19 Jun 2018

    Pretežno sončno 27°C 12°C

  • 20 Jun 2018

    Delno oblačno 27°C 15°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...