radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Slovenija bo gostila festival Europa Cantat 2021

V Talinu se je zaključil Europa Cantat, največji zborovski festival v Evropi, na katerem je sodelovalo okoli 4.500 udeležencev iz več kot petdesetih držav vsega sveta. Na festivalu, ki je potekal od 27. julija do 5. avgusta, je kot častna gostja aktivno sodelovala tudi Ljubljana, Slovenija, ki bo gostila prihodnji festival Europa Cantat 2021, ki ga podpirata tudi Mestna občina Ljubljana in Vlada Republike Slovenije, izvaja pa Javni sklad RS za kulturne dejavnosti.

Za prepoznavnost bodoče gostiteljice je skrbela dobro organizirana in odlično obiskana Slovenska hiša.

Na posebni slovesnosti, na gala koncertu Happy Birthday, Estonia, ki je bil posvečen 100. letnici Estonije, je Talin Ljubljani predal zastavo in s tem gostiteljstvo festivala Europa Cantat 2021. Ob tej priložnosti sta podžupan Ljubljane Dejan Crnek in direktor Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Marko Repnik tudi uradno povabila vse pevce in glasbenike na naslednji festival, ki bo potekal od 16. do 25. julija 2021 v Ljubljani.

Festival v Talinu je postregel s številnimi presežki in izjemnim vzdušjem, estonska prestolnica in nekaj drugih mest pa so se za dober teden spremenila v pojoča mesta. Med nastopajočimi velja posebej omeniti pevke Dekliškega zbora sv. Stanislava pod vodstvom zborovodkinje Helene Fojkar Zupančič, ki so imele dva dobro uro trajajoča samostojna koncerta, prvega v metodistični cerkvi v Talinu, drugega pa v mestu Tartu. Dekleta, ki so nastopila kot posebne gostje festivala, so požela navdušenje in stoječe ovacije, s čimer so upravičila svoj status trenutno ene najboljših svetovnih zborovskih zasedb.

Naša država se je kot bodoča gostiteljica med drugim predstavila tudi v Slovenski hiši, ki je bila med najbolj obiskanimi, v njej pa so se odvijale številne aktivnosti.

JSKD, organizator Europa Cantat 2021, v duhu povezovanja, ki ga prinaša petje, in v želji po ustvarjalnem sodelovanju kliče: Sing with Slovenia!

slovenska ekipa na europa cantat 

Slovenska ekipa na Europa Cantat Talin 2018

predaja zastave europa cantat 

Predaja zastave Europa Cantat

petje slovenskih pesmi v slovenski hisi 

Petje slovenskih pesmi v Slovenski hiši

open singing petje na prostem 

Open singing (Petje na prostem)

 dekliski zbor sv stanislava

Dekliški zbor sv. Stanislava

gostitelji in gostje iz slovenije na zakljucni slovesnosti 

Gostitelji in gostje iz Slovenije na zaključni slovesnosti

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...