radio tomi predvajalnik

Podeljena so bila jabolka kakovosti, nacionalna priznanja za najboljše prakse mobilnosti in mednarodnega sodelovanja. Zgodb o uspehu v mednarodnih projektih je veliko, vse so navdihujoče in imajo neprecenljivo komponento: izkušnje, tako osebne kot strokovne. Nad številnimi programi in pobudami mednarodnega sodelovanja bdi Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja CMEPIUS. S svojimi aktivnostmi vpliva na vzgojitelje, učence, učitelje, strokovno osebje, študente, profesorje, na znanstveno sodelovanje in razvojno usmeritev izobraževalnih institucij po celi vertikali, od vrtca do univerze.

O zmagovalcih na kratko:
Osnovna šola Pod goro iz Slovenskih Konjic je slavila s projektom mobilnosti za pridobivanje znanj s področja izobraževanja oseb z motnjami avtističnega spektra in oseb z različnimi ostalimi motnjami, s katerimi se srečujejo strokovni delavci šole. Najbolj odmeven rezultat projekta je izgradnja senzorne sobe in igralnice, ki je ne uporabljajo samo na šoli, temveč je na voljo tudi ostalim uporabnikom iz lokalnega okolja. Osnovna šola Naklo je prepričala s konceptualnimi smernicami za ustvarjanje pozitivnega šolskega okolja in nastal je preventivni program, ki je dobra osnova za implementacijo teh načel v vzgojnem načrtu. Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje je z mednarodnim sodelovanjem prišla do nove oblike sodelovanja šolskega in gospodarskega sektorja. Inovacijsko-razvojni inštitut Univerze v Ljubljani z nagrajenim projektom krepi trikotnik izobraževanja, znanosti in gospodarstva, aktivnosti pa so vodile tudi v oblikovanje izobraževalnega programa, ki je v procesu pridobitve nacionalne poklicne kvalifikacije in bo gospodarstvu ponudil tudi možnost prekvalifikacije brezposelnih delavcev. Univerza v Mariboru je z mednarodnim sodelovanjem predstavila prenovo habilitacijskih meril in točkovanja, z interdisciplinarnim konceptom zimske šole CEEPUS pa združuje znanstvene ter umetniške discipline. Vzpostavila je aktivno meduniverzitetno sodelovanje ter številne znanstvenoraziskovalne projekte, kot je npr. Razvoj pametnih oblačil za osebe z demenco. Ekonomska šola Celje je nase opozorila s prenovljenim okvirjem za izvajanje strokovne prakse na področju ekonomije. Ljudska univerza Rogaška Slatina pa je s projektom mobilnosti nadgradila način poučevanja in tako prispeva svoj delež h konstantnim izboljšavam sistema izobraževanja odraslih v Sloveniji.

 podeljena so bila jabolka kakovosti

Podeljena so bila jabolka kakovosti

 prejemniki jabolk kakovosti

Prejemniki jabolk kakovosti

direktorica cmepius alenka flander 

Direktorica CMEPIUS-a, dr. Alenka Flander

 drzavna sekretarka mizs martina vuk

Državna sekretarka MIZŠ Martina Vuk

 glasbeni vlozek na podelitvi

Glasbeni vložek na podelitvi CMEPIUS-ovih jabolk kakovosti

 cmepius jabolka kakovosti

CMEPIUS Jabolka kakovosti

(Foto: Klemen Razinger)

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran