radio tomi predvajalnik

Na prvem letošnjem dogodku Pop-up Start v Projektni pisarni Centra za kreativnost (CzK) v Mariboru, se je predstavila slovenska trgovina Slovenska – local made, skupaj z oblikovalko keramike Janžo Dolinšek. Dogodek se je začel včeraj s pogovorom in odprtjem Pop-up trgovine, ki bo v prostorih CzK na ogled še danes do 18. ure. Vsi izdelki so na voljo po posebnih cenah.

 pop up start 1

Na uvodnem pogovoru so oblikovalke predstavile svoje začetke in pristope k ustvarjanju, trženju in prodaji. Lucie in Tina sta govorili o tem, kako sta z vodenjem trgovine dobili vpogled v potrebe kupca in trga, kakšni so trenutno trendi v Mariboru in kako se spletna prodaja razlikuje od prodaje v trgovini. Skozi pripovedovanje o svojem tipičnem delovnem dnevu so obiskovalci dobili vpogled v različne dejavnosti, ki jih morajo opravljati kreativci, če želijo uspešno nastopati na trgu.

Slovenska – local made je trgovina z izbranimi izdelki slovenskih oblikovalcev in umetnikov, za katero stojita oblikovalki Tina Krajnc in Lucie Görlichová, vsaka s svojo znamko, MOI in LUCI. Vsi predstavljeni izdelki so narejeni lokalno in v sebi nosijo edinstveno zgodbo, s trgovino pa želita podpirati razvoj slovenskih lokalnih ustvarjalcev.

 pop up start 2

K sodelovanju na tokratnem pop-upstart dogodku sta povabili Janžo Dolinšek, oblikovalko uporabne keramike iz Ljubljane, ki deluje pod blagovno znamko JNŽ. V svojem ustvarjanju nemalokrat eksperimentira z materijo in različnimi oblikami, pri čemer nastanejo unikatni sodobni izdelki. Letos je bila med drugim povabljena na Mesec oblikovanja. Dela v studiu na Križevniški 2 v Ljubljani, svoje izdelke pa prav tako prodaja v trgovini Slovenska – local made.

Vsakomesečni dogodek je namenjen spodbujanju podjetništva kreativcev, predvsem s promocijo njihovih inovativnih, trajnostnih in oblikovno zanimivih produktov. Naslednji Pop-UpStart bo v projektni pisarni Centra za kreativnost v Mariboru 14. in 15. februarja, kjer se bodo predstavili kolektiv Nimaš izbire in dve oblikovalki oblačil, ki delujeta pod blagovno znamko We Are Lena.

pop up start 3 

PopupStart - Urška Krivograd, Janža Dolinšek, Lucie Görlichová, Tina Krajnc (Foto: Janez Klenovšek)

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran