radio tomi predvajalnik

Čas sicer hitro teče in v človeški naravi je pač tako, da gre marsikaj hitro v pozabo, a Tržičanke in Tržičani, predvsem pa prebivalci zgornjega dela občine, začenši z zgornjim delom Cankarjeve ceste, Slapom, Čadovljami, Dolino, Jelendolom in Lomom noči z 29. na 30. oktober 2018 zlepa ne bodo pozabili.

"Z grozo smo sprejeli prve informacije o hudi vodni ujmi, ki je prizadela omenjene dele naše občine, kasnejše informacije, predvsem pa posnetki, ki so počasi, tako ali drugače, prihajali v javnost, so vedno bolj potrjevali ugotovitev, da je našo občino prizadelo hudo neurje, v katerem na srečo ni bilo žrtev, vendar pa je bila povzročena gromozanska materialna škoda, tako posameznim družinam kot občini v celoti.

Ob tem so bile takoj sprožene številne humanitarne akcije zbiranja sredstev za pomoč prizadetim, ki so naletele na velik odziv prebivalcev naše občine pa tudi drugih. Odzivi pa so prihajali tudi iz tujine. S sočustvovanjem s prizadetimi v ujmi in besedami upanja po čim hitrejši sanaciji nastale situacije so se odzvala tudi vodstva mest Zaječarja, Ludbrega in Sainte Marie aux Minesa, s katerimi je Občina Tržič pobratena.

Ob tem pa smo še posebej hvaležni našemu pobratenemu mestu iz Francije, kjer so nas pred nekaj dnevi obvestili, da se je tamkajšnje občinsko vodstvo, skupaj s Komitejem za pobratenje, odločilo za humanitarno akcijo zbiranja sredstev za pomoč Občini Tržič oziroma prizadetim prebivalcem. V občini Sainte Marie aux Mines so tako zbrali in Občini Tržič že nakazali 6.430 evrov...", so nam zaupali na Občini Tržič.

 iskrena zahvala

Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki so prispevali k zbranim 6.430 evrom za pomoč prizadetim v vremenski ujmi v Tržiču, kot tudi organizatorjem te akcije županu Sainte Marie aux Mines

 zbiranje prostovoljnih prispevkov

Zbiranje prostovoljnih prispevkov je potekalo v občinski stavbi Sainte Marie aux Mines vse do 31. decembra 2018

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran