radio tomi predvajalnik

Minuli konec tedna je v Ljubljani potekala slovenska etapa mednarodnega tekmovanja v znanju Scholar's Cup. 450 tekmovalcev iz 45 slovenskih šol se je pomerilo v debati, kreativnem pisanju in kvizu. Tekmovanja so se udeležile tudi 4 ekipe z GCC, ki so nastopile pod mentorskim vodstvom prof. Mateje Glušič Lenarčič in dosegle odlične rezultate, ki so jim zagotovili tudi vstopnico na svetovno tekmovanje World Scholar's Cup, ki bo med 21. in 26. 6. 2019 potekalo v Pekingu (Kitajska). Tja bodo odpotovali tretješolci Klara Eva Draškovič, Nina Lana Vidmar, Lara Dea Golob, Neža Leskošek, Zala Kježar, Matej Zidarn, drugošolki Gabrijela Laznik Zalaznik, Pia Jelena Džakulin ter prvošolke Zala Zupančič, Sara Kukaj in Tea Simić.

Izmed dijakov z GCC sta na tekmovanju najvišje mesto dosegla Klara Eva Draškovič in Matej Zidarn, med vsemi sodelujočimi ekipami pa se je ekipa Klara Eva Draškovič, Nina Lana Vidmar in Gabrijela Laznik Zalaznik uvrstila na 5. mesto, ekipa v sestavi Lara Dea Glob, Neža Leskošek in Matej Zidarn pa na 8. mesto.

V minulem tednu pa so na GCC zabeležili še en mednarodni uspeh - v 1. krogu evropskih statističnih iger sta četrtošolki Maja Ciglar in Manca Strah bili med najuspešnejšimi, saj sta dosegli vse točke in si delita prvo mesto s še tremi ekipami iz države. Tretješolki Mojca Komerički in Nastja Zvonar sta se prav tako uvrstili v 2. krog, kjer so bodo tekmovalci spopadli z izdelavo seminarske naloge na osnovi določenih podatkov, ki jih bo posredoval Statistični urad Republike Slovenije.

scholars cup ljubljana

GCC Scholar's Cup ekipa (Foto: arhiv GCC)

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran