radio tomi predvajalnik

Na Ministrstvu za infrastrukturo so sprejeli sklep o začetku postopka za javno naročilo, s katerim bodo izbrali izvajalca del rekonstrukcije ceste med Šmarjeto in Škofjo vasjo. Kot so nam sporočili iz Direkcije RS za infrastrukturo, bo javni razpis kmalu objavljen. Zavedamo se, da je na tem cestnem odseku nujno potrebno zagotoviti večjo prometno varnost, zato smo veseli, da postopki tečejo in da smo še korak bliže začetku projekta, ki ga predvsem domačini težko pričakujejo. Izvajalec del, ki ga bo izbrala država, naj bi glavnino del (okoli 80 odstotkov) končal letos, ostalo pa prihodnje leto.

Mestna občina Celje se je ves čas aktivno vključevala v postopke pri državnem projektu rekonstrukcije približno kilometer dolgega odseka ceste med Šmarjeto in Škofjo vasjo. Naše strokovne službe so vložile in zagovarjale projektno nalogo ter sodelovale pri projektiranju in odkupu zemljišč.

Rekonstrukcija ceste je ocenjena na okoli 2.2 milijona evrov brez DDV. Izvajalec del bo na obeh straneh ceste zgradil pločnik ter kolesarsko stezo, medtem ko bo celjsko javno podjetje Vodovod-kanalizacija, d. o. o., obnovilo kanalizacijo in vodovod. Na ovinku s Tumovo cesto je predvideno novo krožišče, ki bo še dodatno prispevalo k večji prometni varnosti. Mestna občina Celje bo za rekonstrukcijo ceste iz občinskega proračuna prispevala 30 odstotkov potrebnega denarja. Financirala bo izgradnjo pločnika, kolesarske steze in postavitev javne razsvetljave. Za odkup zemljišč, ki so potrebna za izgradnjo pločnika, pa je Mestna občina Celje že pred leti prispevala polovico potrebnega denarja.

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran