radio tomi predvajalnik

cebelarska zveza slovenijeDanes, so se na ČZS sestali s predstavniki koroških deželnih čebelarjev in člani ACA (Austria Carnica Association). Seznanili so se z predlogom novele zakona, ki ukinja zaščitno območje za kranjsko čebelo na avstrijskem Koroškem.

»ČZS in prisotni predstavniki strokovnih inštitucij predloga novele zakona ne podpiramo, ker bi uveljavitev le-te imela negativne posledice za slovensko populacijo kranjske čebele ob meji z Avstrijo,  predvsem Koroškem, Štajerskem in Gorenjskem, dolgoročno pa tudi drugod po Sloveniji.«

ČZS bo s problematiko seznanila ministrico za kmetijstvo RS, dr. Aleksandro Pivec, in predlagala, da urgira pri avstrijski kolegici. Interes slovenskih čebelarjev je, da tako avstrijska Koroška in avstrijska Štajerska ostaneta območji, rezervirani le za kranjsko čebelo.

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran