radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Beli lipicanci navdušili na Prešernov dan in razprodali kar dve predstavi Vilinska pravljica o Lipici

»Navdušeni smo, res. Konji in plesalke, kakšna lepota. Vidi se, da se razumejo, sicer ne bi mogli narediti česa takega, čudovitega.« »Konj so bili vilinski, ko jih je osvetlila svetloba.» »Prelepi beli konj, zelo lepo.« To je le nekaj vtisov navdušenih obiskovalcev, ki so si včeraj ogledali Vilinsko pravljico o Lipici – edinstveno predstavo, v kateri sta se eleganci belih lipicancev visoko v zraku s svojimi dih jemajočimi akrobacijami pridružili plesni akrobatki Dana Avguštin in Tjaša Dobravec, zmagovalka 7. sezone šova Slovenija ima talent.

presernov dan v lipici

Lipicanci so na praznični dan pritegnili tudi samega Prešerna. Delil je fige in svoje stihe, obenem pa naštel blizu 4.000 obiskovalcev, ki jih je pritegnila priložnost za sončno doživetje kobilarne in posestva Lipice na praznični dan ter prijateljevanje z več kot 300 lipicanci.

Med obiskovalci je bila tudi Erika Koncut, avtorica pravljice O hvaležnem lipicancu z zlatim kopitom, ki je najbolj prepričala žirijo prvega literarnega natečaja Kosovelove knjižnice Sežana in Kobilarne Lipica, obiskovalci Lipice pa so ji lahko prisluhnili v pravljičnem kotičku.

 erika kuncut

Erika Koncut, avtorica pravljice O hvaležnem lipicancu z zlatim kopitom

Drugo nagrajena pravljica je Pravljici o Lipici, avtorice Veronike Sivka, tretje nagrajena pa Pravljica o Lipici izpod peresa Mance Bizjak. Vse tri pravljičarke so za nagrado prejele nepozabna doživetja v Lipici.

Lipica z edinstvenimi doživetji še naprej vabi obiskovalce – vsak vikend lahko pobliže spoznate psihologijo dela z lipicanci in postanete šepetalec konjem. Pluto, Slava in njunih 300 prijateljev že nestrpno pričakuje vašo družbo!

(Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed)

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zadnje novice

Vročih 5

Prijava na novice

Prijavite se na prejamanje naših aktualnih novic.
Novic vam ne bomo pošiljali prepogosto, temveč samo takrat, ko bodo te res pomembne!
captcha 

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...