radio tomi predvajalnik

Policijska uprava Nova Gorica je danes, 27. marca 2019, že osmič zapored organizirala delovni posvet med predstavniki Policije in medobčinskih redarstev na območju svoje uprave. Delovni sestanek je tudi tokrat vodil višji samostojni policijski inšpektor Janko Mencinger, sestanka pa se je tudi udeležil tudi samostojni policijski inšpektor Dušan Svetičič, oba iz Sektorja uniformirane policije PU Nova Gorica. Redarstva pa so zastopali predstavniki oz. vodje redarstev Medobčinske uprave občin Šempeter-Vrtojba, Renče-Vogrsko, Miren-Kostanjevica, Ajdovščina in Vipava, predstavnica Medobčinske uprave Mestne občine Nova Gorica in občine Brda, predstavnica Medobčinske uprave občin Bovec, Kobarid, Tolmin in Kanal ob Soči in direktorja občinskih uprav občin Idrija in Cerkno.

posvet nova gorica 1

Janko Mencinger je udeležencem posveta uvodoma predstavil aktualno varnostno problematiko na vseh področjih policijskega dela za območje novogoriške policijske uprave, hkrati pa se je udeležencem zahvalil za dosedanje dobro medsebojno sodelovanje. Dušan Svetičič pa je prisotne seznanil s problematiko varnosti v cestnem prometu v letu 2018 in aktivnostmi policije na področju varnosti v cestnem prometu v letu 2019. Prisotnim so bile predstavljene posebnosti glede izvajanja meritev hitrosti in nadaljnjega vodenja postopkov ter poslovanja s kršitelji iz drugih držav.

Udeleženci posveta so si tudi letos izmenjali izkušnje o dosedanjem medsebojnem sodelovanju ter opredelili nove cilje za prihodnost, ki bodo zagotavljali kar največjo stopnjo varnosti prebivalcem v lokalnem okolju. Predstavniki občin so spregovorili o izvajanju občinskih programov varnosti oz. izvajanju Zakona o občinskem redarstvu, policisti pa o novih možnostih za nadgradnjo skupnega dela v lokalni skupnosti. Posebej so poudarili pomen ustaljenega sodelovanja v mešanih patruljah občinskih redarjev in policistov oz. spregovorili o možnostih in oblikah sodelovanja med Policijo in občinskimi redarstvi pri izvajanju operativnih nalog s svojega delovnega področja v letu 2019 v lokalni skupnosti.

posvet nova gorica 2

Predstavnika policije sta predstavnikom občinskih redarstev glede na stanje prometne varnosti predlagala tudi dodatne skupne aktivnosti mešanih patrulj (občinskih redarjev in policistov z območnih policijskih postaj) z namenom povečanja varnosti pešcev in kolesarjev – slednji sodijo med najbolj ogroženo kategorijo prometnih udeležencev, kakor tudi aktivnosti redarjev v posameznih občinah na področju umirjanja hitrosti (postavitve stacionarnih radarjev). S področja Zakona o varstvu javnega reda in miru sta jim predlagala aktivnosti ob zaznavi beračenja na javnih krajih, glede Zakona o zaščiti živali pa aktivnosti glede fizičnega varstva psa na javnih krajih (psi na povodcih). Prisotne sta seznanila tudi z izvajanjem aktivnosti na področju varovanja premoženja.

Glede na dosedanje pozitivne odzive vseh udeležencev tovrstnih delovnih razgovorov bo novogoriška policijska uprava s podobnimi srečanji s predstavniki medobčinskih redarstev nadaljevala tudi v prihodnje.

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

 

(Foto: PU Nova Gorica)

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran