radio tomi predvajalnik

Na Mestni občini Celje si že več let prizadevajo, da bi celovito uredili območje dvorišča za zgradbo Rimljanke na Savinovi ulici. Večji del dvorišča je v lasti občine, drugi del pa v lasti zasebnikov, ki so občino pred časom opozorili, da so postale razmere zaradi neurejenega parkiranja nevzdržne. Na tem dvorišču namreč parkirajo tudi tisti ostali, ki z avtomobili zasedajo intervencijsko pot in stanovalcem otežujejo vhod v zgradbe.

 parkirisce rimljanka celje

Da bi zagotovili varnost, večji red in primerne razmere za bivanje in poslovne dejavnosti, so se na občini odločili, da na tem območju začasno spremenijo prometni režim. Postavili so ustrezno prometno signalizacijo, predvidoma že danes pa bodo s postavitvijo stebričkov in snemljive verige tudi fizično onemogočili parkiranje. Del zemljišča, ki je v občinski lasti, bodo ogradili tudi z mrežo. Občanke in občane, ki so doslej parkirali za Rimljanko, prosijo, naj upoštevajo nov prometni režim in naj odločitev, ki je usmerjena k zagotavljanju varnosti, sprejmejo z razumevanjem.

Parkiranje bo prepovedano toliko časa, dokler celostno ne uredijo območja. Vsem (etažnim) lastnikom nepremičnin, ki so zajete v predvideno obnovo, so predstavili načrt ureditve in jih pozvali k brezplačnemu prenosu zemljišča na Mestno občino Celje. Po njihovem mnenju bi na tak način najhitreje in najlažje uredili parkirni režim in obnovili dvorišče ter dovozno pot, (etažni) lastniki pa bi se izognili sofinanciranju obnovitvenih del, hkrati pa bi obdržali pravico do pridobitve dovolilnic za trajno parkiranje. Na občini pričakujejo, da se bodo lastniki pozitivno odzvali na njihovo pobudo in da se bodo ustrezna dela začela še letos. Na tem območju namreč želijo urediti 16 parkirnih mest. Zabojnike, v katere stanovalci in najemniki s tega območja zdaj odlagajo odpadke, nameravajo umakniti in namestiti novo zbirno mesto za odpadke.

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran